Κυρ05192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Εισάγει» τα βιοκαύσιμα σε σιδηροδρομικές μεταφορές η MAERSK

0MAERSK train

Βιοκαύσιμα δεύτερης γενιάς θα δοκιμάσει για πρώτη φορά στις σιδηροδρομικές μεταφορές στην Ισπανία η MAERSK σε συνεργασία με τις Renfe και Cepsa.
Οι εταίροι θα χρησιμοποιούν ανανεώσιμο καύσιμο ντίζελ στο μη ηλεκτροδοτούμενο τμήμα μεταξύ Algeciras και Κόρδοβα και ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια στη διαδρομή από εκεί προς την πρωτεύουσα. Το έργο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις αρχές Ιουλίου και θα διαρκέσει τρεις μήνες.
Η ισπανική εταιρεία Cepsa θα προμηθεύσει 160 τόνους βιοκαυσίμων δεύτερης γενιάς, που παράγονται στο ενεργειακό πάρκο La Rábida (Huelva) από χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια, για να καλύψει συνολικά πέντε εβδομαδιαίες διαδρομές μετ' επιστροφής.
Το ανανεώσιμο ντίζελ θα αντικαταστήσει το συμβατικό ντίζελ στις μηχανές της Renfe που χρησιμοποιεί η Maersk για τη μεταφορά των αγαθών των πελατών της από την Algeciras στην Κόρδοβα.
Στην Κόρδοβα, θα συνεχίσουν τη διαδρομή προς τη Μαδρίτη με ηλεκτρικά τρένα που κινούνται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανανεώσιμο ντίζελ θα καλύψει σχεδόν 40.000 χιλιόμετρα και θα αποφύγει την εκπομπή άνω των 600 τόνων αερίων του θερμοκηπίου (GHG).

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter