Κυρ05192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κατ' αρχήν έγκριση από το LR για το σύστημα παρακολούθησης και αναφοράς εκπομπών PureMetrics της Daphne Technology

0Daphne Technology

Το Lloyd's Register (LR) απένειμε στην Daphne Technology το βραβείο Approval in Principle (AiP) για το σύστημα παρακολούθησης και αναφοράς εκπομπών PureMetricsTM, ένα βασικό εργαλείο για την κατανόηση και τον μετριασμό των εκπομπών που προκύπτουν από την ολίσθηση μεθανίου.

Η ολίσθηση μεθανίου, όπου το άκαυστο καύσιμο δεν καίγεται πλήρως στους κινητήρες, αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για τη μείωση των κλιματικών εκπομπών με δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη (GWP100) 28 φορές μεγαλύτερο από αυτό του CO2. Ως εκ τούτου, η αξιόπιστη και εφικτή τεχνολογία είναι καίριας σημασίας για την επίτευξη του στόχου του ΔΝΟ για μείωση των ετήσιων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου από τη ναυτιλία έως το 2050 τουλάχιστον κατά το ήμισυ, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2008.

Η λύση PureMetrics της Daphne χρησιμοποιεί μέτρηση στοίβας για την παρακολούθηση και την αναφορά εκπομπών και μπορεί να εφαρμοστεί σε στοίβες καυσαερίων από διαφορετικές μονάδες καύσης για την παροχή μετρήσεων σε πραγματικό χρόνο των αερίων του θερμοκηπίου (GHG) όπως το CO2, το μεθάνιο και άλλοι ρύποι όπως τα οξείδια του θείου και τα οξείδια του αζώτου. Το PureMetrics παρέχει ακριβή και ολοκληρωμένα δεδομένα σχετικά με τις εκπομπές, ενώ προσφέρει επίσης βολική αναφορά εκπομπών πλοίων και στόλων, πρόσβαση σε ιστορικά δεδομένα ψηφιακών εκπομπών και μέτρα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Η έρευνα δείχνει ότι οι εκπομπές μεθανίου ποικίλλουν ανάλογα με τους τύπους κινητήρων και τον τρόπο λειτουργίας τους. Αυτό καθιστά τη μέτρηση της στοίβας ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για τους φορείς εκμετάλλευσης πλοίων. Ο μετριασμός των εκπομπών μεθανίου είναι ιδιαίτερα σημαντικός στη ναυτιλιακή βιομηχανία λόγω της αυξημένης εξάρτησης από το φυσικό αέριο. Η βιομηχανία χρειάζεται ακριβή, ελέγξιμα και άμεσα δεδομένα που επιτρέπουν επιχειρησιακές πρακτικές χαμηλών εκπομπών μεθανίου και σχεδιασμό πλοίων.

Η λύση είναι εύκολα εγκατεστημένη και προσφέρει απρόσκοπτη ενσωμάτωση με άλλες λύσεις διορατικότητας σκαφών που υιοθετούνται από πλοιοκτήτες. Το PureMetrics μπορεί επίσης να αυτοματοποιήσει τον υπολογισμό των αξιολογήσεων του δείκτη έντασης άνθρακα (CII) με βάση τις πραγματικές εκπομπές.

Ο κ. Πάνος Μήτρου, Global Gas Segment Director της Lloyd's Register, δήλωσε: «Το LR είναι στην ευχάριστη θέση να γίνει ο πρώτος νηογνώμονας που ενέκρινε το σύστημα παρακολούθησης και αναφοράς εκπομπών PureMetrics της Daphne Technolgy. Οι εκπομπές CO2 και μεθανίου αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση για τη ναυτιλιακή βιομηχανία και ιδιαίτερα τη χρήση του ΥΦΑ ως καυσίμου. Η PureMetrics θα βοηθήσει τα ενδιαφερόμενα μέρη να αποκτήσουν ολοκληρωμένες γνώσεις και πρακτικές συστάσεις για τη μείωση των εκπομπών, τη μείωση του κόστους και την ενίσχυση των προσπαθειών τους για βιωσιμότητα».

Ο Mario Michan, CEO & Founder, Daphne Technology, δήλωσε: «Η απόκτηση AiP από το LR για τη λύση PureMetricsTM είναι ένα σημαντικό βήμα για την παροχή στις επιχειρήσεις ενός ισχυρού εργαλείου για τη μέτρηση και την παρακολούθηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντάς τους να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει δεδομένων και να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. Εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στην LR για την ανεκτίμητη υποστήριξή της, η οποία μας επέτρεψε να ενισχύσουμε τη διαφάνεια και να συμβάλουμε σε ένα βιώσιμο μέλλον».

Αυτό το AiP ακολουθεί την έγκριση του περασμένου έτους για την τεχνολογία μείωσης μεθανίου SlipPure της Daphne, σχεδιασμένη να ωφελεί μια ποικιλία μεταφορέων ΥΦΑ και πλοίων που τροφοδοτούνται με ΥΦΑ που αντιμετωπίζουν επικείμενη απειλή μόλις ενσωματωθεί το μεθάνιο στο ρυθμιστικό καθεστώς GHG.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter