Σαβ05042024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εξετάζουν την μεθανόλη

0Methanol 2D

Η China Merchants Energy Shipping και η COSCO Shipping Bulk έχουν αποκαλύψει τα σχέδιά τους να επικεντρωθούν στα ναυτιλιακά καύσιμα μεθανόλης ως τον κύριο τομέα έρευνας στο μέλλον.
Το γεγονός ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της CMES Xie Chunlin και τον Gu Jinsong, Πρόεδρο της COSCO Shipping Bulk σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δυο τους επανεξέτασαν τη συνεργασία μεταξύ των εταιρειών τους και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τον μετασχηματισμό χαμηλών εκπομπών άνθρακα της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Όντας μια λύση ουδέτερου άνθρακα, η οποία είναι άμεσα διαθέσιμη σήμερα, η μεθανόλη κερδίζει σε δημοτικότητα στον ναυτιλιακό τομέα, ειδικά έχοντας κατά νου ότι άλλες εναλλακτικές λύσεις όπως η αμμωνία έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν πριν γίνουν πιο mainstream.
Τα βασικά πλεονεκτήματά του περιλαμβάνουν την πυκνότητά του, η οποία δεν επηρεάζει την ικανότητα φόρτωσης των πλοίων, το γεγονός ότι είναι σχετικά ασφαλές για καύσιμα και ότι έχει ελκυστική τιμή.
Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η COSCO Shipping Energy Transport παρουσίασε ένα σχέδιο VLCC που τροφοδοτείται με μεθανόλη και αναπτύχθηκε με τη ναυπηγική βιομηχανία Dalian της CSSC με έγκριση κατ 'αρχήν χορηγούμενη από τους DNV και CCS.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter