Κυρ05052024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ταμείο για την απανθρακοποίηση δημιουργεί η CMA CGM

cma cgm benjamin franklin 680 2

Η CMA CGM αποφάσισε να δημιουργήσει ένα Ειδικό Ταμείο, υποστηριζόμενο από πενταετή προϋπολογισμό 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να επιταχύνει την ενεργειακή της μετάβαση και να επιτύχει καθαρό μηδενικό άνθρακα έως το 2050.
Το Ταμείο θα επενδύσει για τη στήριξη της βιομηχανικής παραγωγής νέων καυσίμων και λύσεων κινητικότητας χαμηλών εκπομπών σε ολόκληρη την επιχειρηματική βάση της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των θαλάσσιων, χερσαίων και αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών, των λιμενικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών εφοδιαστικής και των γραφείων.
Θα συμβάλει επίσης στη στήριξη μιας παγκόσμιας πλατφόρμας καινοτομίας που αναπτύχθηκε παράλληλα με μεγάλες εταιρείες, ΜΜΕ, νεοφυείς επιχειρήσεις και την ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα.
«Ο Όμιλος CMA CGM ενεργεί για την προστασία του περιβάλλοντος εδώ και πολλά χρόνια. Βρίσκεται στο επίκεντρο των πεποιθήσεών μου και της στρατηγικής μας. Ωστόσο, ενόψει της κλιματικής έκτακτης ανάγκης, είναι καθήκον μας να κάνουμε περισσότερα και να επιταχύνουμε τις ενέργειές μας», δήλωσε ο Rodolphe Saadé, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου CMA CGM.
«Αυτό το ταμείο θα μας δώσει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε σημαντικές επενδύσεις σε καινοτόμα έργα για την απαλλαγή της επιχείρησής μας από τις ανθρακούχες εκπομπές. Έχουμε διαθέσει τους πόρους που απαιτούνται για την επιτάχυνση της ενεργειακής μας μετάβασης και ολόκληρης της ναυτιλιακής και εφοδιαστικής βιομηχανίας» κατέληξε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter