Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνεργασία K Line, EGA για την απανθρακοποίηση

0Kawasaki Kisen Kaisha

Η Kawasaki Kisen Kaisha (K Line) υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης (MOU) με τον παραγωγό αλουμινίου Emirates Global Aluminium (EGA) με έδρα τα ΗΑΕ για συνεργασία σε ερευνητικά και πιλοτικά έργα για την απαλλαγή των πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίων από τις ανθρακούχες εκπομπές.
Η συνεργασία αναμένεται να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και εφαρμογή νέων τεχνολογιών απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές στη θάλασσα, κατάλληλων για τις θαλάσσιες διαδρομές μεταφοράς χύδην φορτίων της EGA στον ανατολικό Ατλαντικό Ωκεανό, τη Μεσόγειο Θάλασσα και τον Ινδικό Ωκεανό.
Οι λύσεις είναι πιθανό να περιλαμβάνουν συστήματα πρόωσης με άνεμο, εναλλακτικά καύσιμα και τεχνολογίες δέσμευσης CO2. Όλες αυτές οι τεχνολογίες σήμερα έχουν τεχνικές και πρακτικές προκλήσεις για την ευρεία υιοθέτηση που πρέπει να ξεπεραστούν, που κυμαίνονται από την τεχνολογική ανωριμότητα έως την έλλειψη υποδομών υποστήριξης, σύμφωνα με τις δύο εταιρείες.
Η K Line Group θα ηγηθεί της έρευνας για τις ευκαιρίες απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές και η EGA θα στοχεύσει σε πιλοτικά έργα στις ναυτιλιακές της διαδρομές K Line.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter