Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ρυμουλκό με καύσιμο την αμμωνία

0ΝΥΚ33

Η NYK Line (NYK) και η IHI Power Systems Co., Ltd. (IPS) έχουν λάβει AiP από τον ιαπωνικό νηογνώμονα ClassNK για ένα ρυμουλκό που τροφοδοτείται με αμμωνία που είναι και το πρώτο του είδους του που έλαβε την ταξινόμηση.
Η έρευνα και η ανάπτυξη αυτού του ρυμουλκού που κινείται με αμμωνία αποτελεί μέρος του έργου του Πράσινου Ταμείου Καινοτομίας στο πλαίσιο του Οργανισμού Ανάπτυξης Νέας Ενέργειας και Βιομηχανικής Τεχνολογίας της Ιαπωνίας (NEDO) που εγκρίθηκε τον Οκτώβριο του 2021 για τη NYK Line και την IPS, ανεφερε η NYK.
Και οι δύο εταιρείες πιστεύουν ότι η χρήση αμμωνίας ως καυσίμου για τα πλοία θα επιτρέψει τη σημαντική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) κατά τη διάρκεια των ταξιδιών. Η συνεργασία μεταξύ των εταίρων ξεκίνησε το 2020.
Κατά το σχεδιασμό του ρυμουλκού, η NYK και η IPS επιχείρησαν ένα σχέδιο για την εγκατάσταση εξοπλισμού που σχετίζεται με καύσιμα αμμωνίας σε περιορισμένο χώρο επί του σκάφους, αναπτύσσοντας έναν κινητήρα καυσίμου αμμωνίας, επιλέγοντας εξοπλισμό και επινοώντας τη διάταξη του εξοπλισμού στο σχεδιασμό.
Ως αποτέλεσμα, οι εταιρείες έχουν επιτύχει το σχεδιασμό του A-Tug, το οποίο ξεπερνά τις προκλήσεις χωρίς να αλλάζει το μέγεθος ενός συμβατικού ρυμουλκού.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter