Τρι05072024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έτοιμο να σαλπάρει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό ταχύπλοο

0TrAMBoatFromSide

Έτοιμο να δρομολογηθεί είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκινούμενο ταχύπλοο στην ανάπτυξη του οποίου μετείχε μεταξύ των άλλων και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος με στόχο τη δημιουργία σκάφους χωρίς εκπομπές αέριων ρύπων. Το πλοίο, που ονομάζεται Medstraum, λειτουργεί από την Kolumbus AS, μια εταιρεία δημόσιων συγκοινωνιών στο Rogaland της Δυτικής Νορβηγίας.
Το ερευνητικό έργο “Transport: Advanced and Modular” (TrAM) χρηματοδοτείται από την ΕΕ και έχει 13 Ευρωπαίους εταίρους. Το έργο TrAM έχει αναπτύξει το ταχύπλοο επιβατηγό σκάφος μηδενικών εκπομπών μέσω προηγμένης αρθρωτής (κατά τμήματα) παραγωγής. Οι νέες μέθοδοι παραγωγής θα συμβάλουν στη μείωση του κόστους παραγωγής και στη μείωση του κόστους. Το έργο θεωρείται επαναστατικό τόσο από την άποψη της τεχνολογίας μηδενικών εκπομπών όσο και των μεθόδων κατασκευής και θα συμβάλει στο να καταστούν ανταγωνιστικά τα ηλεκτρικά ταχύπλοα σκάφη τόσο από άποψη κόστους όσο και περιβάλλοντος.
Το ταχύπλοο καταμαράν έχει μήκος 31 μέτρα, πλάτος 9,διαθέτει χώρο για 147 επιβάτες και 20 ποδήλατα... και αναπτύσσει επιχειρησιακή ταχύτητα 23 κόμβων ενώ είναι εξοπλισμένο με δύο ηλεκτροκινητήρες και μπαταρία χωρητικότητας 1,5MWh με ισχύ φόρτισης άνω των 2MW.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter