Κυρ05052024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πλακιωτάκης: Η κυβέρνηση συμμερίζεται πλήρως την ανάγκη επίτευξης περιβαλλοντικής ουδετερότητας των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων μέχρι το 2050

0G. Plakiotakis246

Η ελληνική κυβέρνηση συμμερίζεται πλήρως την ανάγκη επίτευξης περιβαλλοντικής ουδετερότητας των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων μέχρι το 2050. Τούτο ανέφερε μεταξύ άλλων απευθύνοντας χαιρετισμό στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που προηγείται της τέλεσης των Ποσειδωνίων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο υπουργός αναφέρθηκε τόνισε ότι αποτελεί χρέος μας να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενεές, όχι απλώς ένα βιώσιμο, αλλά ένα καλύτερο μέλλον. Η ναυτιλία, είπε, έχει δεσμευτεί να συμβάλει στις παγκόσμιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την επίτευξη των στόχων του ΙΜΟ και της ΕΕ για ουδετερότητα άνθρακα.
Η σταδιακή μετάβαση σε μια ναυτιλία -και οικονομία γενικότερα- που δεν θα βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα, επιτάσσει να περάσουμε σταδιακά από την τρέχουσα αβεβαιότητα σε ένα προβλέψιμο περιβάλλον, που θα καθοδηγεί τις μελλοντικές επενδύσεις και θα διασφαλίζει ότι θα αποδώσουν τα προσδοκώμενα για το περιβάλλον οφέλη. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ένα μίγμα στοχευμένης και ευέλικτης, ιδιωτικής και δημόσιας χρηματοδότησης.
Μάλιστα διαβεβαίωσε, ότι η Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όλοι εμείς στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εργαζόμαστε σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση.
Θα ήθελα να είναι όλοι βέβαιοι, είπε καταλήγοντας, εδώ στην Ελλάδα, γνωρίζουμε σε απόλυτο βαθμό ότι χρειαζόμαστε μια αποτελεσματική, ασφαλή, βιώσιμη και ακμάζουσα ναυτιλία, όπως τη χρειάζεται και η Ευρώπη και ολόκληρος ο κόσμος. Και ότι παραμένουμε όλοι μαζί, προσηλωμένοι στους στόχους αυτούς.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter