Κυρ05052024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αλλάζει το biofouling management requirements στην Αυστραλία

0Australia Biofouling 696x392

Από τις 15 Ιουνίου 2022, τα διεθνή πλοία που φθάνουν στην Αυστραλία θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις νέες απαιτήσεις για τη διαχείριση της biofouling. Αυτό θα περιλαμβάνει απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων biofouling πριν από την άφιξή τους στα χωρικά ύδατα της Αυστραλίας.
Οι κανονισμοί για την τροποποίηση του Biofouling Management του 2021, οι οποίοι τεθούν σε ισχύ στις 15 Ιουνίου 2022, θα απαιτούν από τα πλοία να αναφέρουν πληροφορίες σχετικά με τη διαχείριση της biofouling και το ιστορικό ταξιδιού του πλοίου τους τελευταίους 12 μήνες μέσω της έκθεσης του πλοίου πριν από την άφιξη.
Από τις 15 Ιουνίου 2022 έως τις 15 Δεκεμβρίου 2023, θα ληφθεί μια πρώτη εκπαιδευτική προσέγγιση, ωστόσο, οι εξουσίες βάσει του νόμου για το Biosecurity Act του 2015 θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση του απαράδεκτου κινδύνου βιοασφάλειας που συνδέεται με τη biofouling.
Οι φορείς εκμετάλλευσης πλοίων θα πρέπει να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τη διαχείριση της biofouling στο σύστημα αναφοράς θαλάσσιων αφίξεων (MARS) πριν από την άφιξη.
Σύμφωνα με την Αυστραλία, η νέα πολιτική συνάδει με τις κατευθυντήριες γραμμές του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) του 2011 για τον έλεγχο και τη διαχείριση της βιοπροώθησης των πλοίων για την ελαχιστοποίηση της μεταφοράς επεμβατικών υδρόβιων ειδών. Ως εκ τούτου, αναμένεται ότι η Αυστραλία θα αναμένει από τα διεθνή πλοία να συμμορφωθούν με τις κατευθυντήριες γραμμές του ΔΝΟ, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής ενός σχεδίου διαχείρισης βιοαποβολών (BFMP) και της μεταφοράς αρχείων σε ένα biofouling βιβλίο καταγραφής (BFRB).

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter