Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σιγκαπούρη: Φορολογικές ελαφρύνσεις για «πράσινα» πλοία

aerioi rypo 0098

Φορολογικά κίνητρα για τα «πράσινα» πλοία υιοθετεί η Σιγκαπούρη ως μέτρου που σκοπό έχει να προωθήσει την πολιτική του ΙΜΟ για απανθρακοποίηση της ναυτιλίας. Η Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε ότι θα παρέχει φορολογικές ελαφρύνσεις στο πλοία υπό σημαία Σιγκαπούρης εφ’ όσον:


-υπερβαίνουν τις απαιτήσεις του Energy Efficiency Design Indexτου ΙΜΟ κατά τουλάχιστον 10%·
- υιοθετούν κινητήρες ικανούς να χρησιμοποιούν καύσιμα χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών με συντελεστή μετατροπής μεταξύ της κατανάλωσης καυσίμου και του διοξειδίου του άνθρακα ισοδύναμου ή χαμηλότερου από το υγροποιημένο φυσικό αέριο, ή - υιοθετούν κινητήρες ικανούς να χρησιμοποιούν καύσιμα μηδενικού άνθρακα, όπως αμμωνία ή υδρογόνο.
Ένα πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης που υπερβαίνει τις απαιτήσεις της φάσης 3 της EEDI κατά 10% ή περισσότερο θα λάβει μείωση 50% στα αρχικά τέλη εγγραφής στο πλαίσιο τόσο της κανονικής νηολόγησης όσο και του συστήματος μεταφοράς μπλοκ κατά τη διάρκεια της νηολόγησης του πλοίου.
Το πλοίο θα απολαμβάνει επίσης έκπτωση 20% στον Ετήσιο Φόρο Χωρητικότητας που καταβάλλεται κάθε χρόνο, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter