Κυρ05052024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Είναι το υδρογόνο…

0Υδρογόνο

Το πράσινο υδρογόνο και η πράσινη αμμωνία που προέρχεται από υδρογόνο είναι τα μόνα καύσιμα που μπορούν να επιτύχουν τους στόχους μείωσης των εκπομπών που ορίζονται στη Συμφωνία του Παρισιού, σύμφωνα με νέα έκθεση στοιχεία της οποίας είδαν το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για την έκθεση “Future Maritime Fuels in the USA – the options and their potential pathways”,που συντάχθηκε από το Ocean Conservancy με έδρα τις ΗΠΑ και τη ναυτιλιακή εταιρεία συμβούλων UMAS του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το υδρογόνο και η αμμωνία είναι δύο καύσιμα που και τα δύο έχουν τη δυνατότητα να τροφοδοτούν τα πλοία ενώ εκπέμπουν μηδενικά αέρια θερμοκηπίου. Το πράσινο καύσιμο υδρογόνου παράγεται διαχωρίζοντας τα μόρια νερού σε υδρογόνο χρησιμοποιώντας ανανεώσιμη ενέργεια, ενώ το άζωτο διαχωρίζεται από τον αέρα ανανεώνοντας και προστίθεται για να σχηματίσει πράσινη αμμωνία. Ωστόσο άλλες μορφές του υδρογόνου όπως το γκρι, το μπλε ή το καφέ, εκπέμπουν την ίδια ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα γεγονός που προκαλεί προβληματισμό καθώς κάποιες μορφές παράγουν μεθάνιο που ανήκει στην κατηγορία των αερίων του θερμοκηπίου.
Να σημειωθεί ότι η έκθεση εμφανίζει τις ΗΠΑ προετοιμασμένες να πρωτοστατήσουν στη μετάβαση στα πράσινα καύσιμα για τον ναυτιλιακό τομέα και τα εναλλακτικά καύσιμα που θα χρησιμοποιηθούν για την μετάβαση στην «πράσινη ναυτιλία».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter