Κυρ05052024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επιστρατεύει «ιπτάμενη μύτη» ο EMSA

0ΕΜΣΑ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ναυτικής Ασφάλειας (EMSA), μαζί με τον Ομοσπονδιακό Ναυτιλιακό και Υδρογραφικό Οργανισμό της Γερμανίας (BSH), διεξάγει εκστρατεία μεγάλης κλίμακας για την παρακολούθηση των εκπομπών αέριων ρύπων από πλοία με τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει αργότερα αυτό το μήνα στη Βαλτική.

Σε διάστημα τριών μηνών, ένα ειδικά εξοπλισμένο drone θα μετρά την περιεκτικότητα σε θείο στα καυσαέρια των πλοίων που διέρχονται από τη Βαλτική Θάλασσα, προκειμένου να είναι σε θέση να εντοπίζει παραβιάσεις των εφαρμοστέων ορίων. Με τον τρόπο αυτό, θα είναι δυνατόν να συναχθεί η περιεκτικότητα σε θείο του καυσίμου του πλοίου, η οποία δεν πρέπει να υπερβαίνει το επίπεδο του 0,10% στην περιοχή ελέγχου των εκπομπών της Βαλτικής Θάλασσας (SECA).
Τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα διατίθενται σε πραγματικό χρόνο στις αρμόδιες αρχές όλων των ευρωπαϊκών λιμένων μέσω του thetis-EU, του συστήματος πληροφοριών ελέγχου του κράτους λιμένα που διαχειρίζεται ο EMSA.
Με τον τρόπο αυτό, τα πλοία μπορούν να επιλεγούν ειδικά για επιθεώρηση στον επόμενο λιμένα τους και μπορούν να ληφθούν δείγματα του καυσίμου. Εάν αποδειχθούν παραβιάσεις των αυστηρών ορίων θείου, οι υπεύθυνοι θα αντιμετωπίζουν βαριές κυρώσεις.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter