Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο GCMD η ΒΡ

0BPsign

Στρατηγικός εταίρο του Global Centre for Maritime Decarbonisation (GCMD) είναι από σήμερα η ΒΡ η οποία ενώνει της δυνάμεις της για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας. Η σχετική συμφωνία υπεγράφη στην Σιγκαπούρη. Το GCMD ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2021 για να συμβάλει στην απαλλαγή της ναυτιλιακής βιομηχανίας από τις ανθρακούχες εκπομπές και βασικός στόχος είναι να βοηθήσει τη ναυτιλιακή βιομηχανία να επιτύχει ή να υπερβεί τους στόχους μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) για το 2030 και το 2050.
Η BP υποστηρίζει επίσης αλυσίδες εφοδιασμού μηδενικού άνθρακα, παρέχοντας νέες τεχνολογίες και δυνατότητες απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές για τη δημιουργία καινοτόμων ενεργειακών λύσεων μηδενικού άνθρακα. Η ασφαλής ανάπτυξη των αγορών υδρογόνου, αμμωνίας, βιοκαυσίμων και άνθρακα αποτελεί προτεραιότητα για την ΒΡ, και η ευθυγράμμιση με το GCMD σε αυτά τα έργα παρέχει στρατηγική εφαρμογή, ανέφερε η εταιρεία.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας ο senior vice president of shipping της ΒΡ κ. Λ. Κλαουδάτος θα συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του GCMD.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter