Σαβ05042024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε «κόντρα ρότα» η MAERSK

0Soren Skou

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέλεξε ''τη σωστή προσέγγιση'' με τη δέσμη των προτεινόμενων περιβαλλοντικών κανονισμών, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Maersk Soren Skou. «Η Maersk υποστηρίζει τη σταδιακή προσέγγιση που επιλέχθηκε στο ETS και την ισχυρή εστίαση στην προώθηση και τη χρηματοδότηση καινοτόμων και όχι ακόμη εμπορικά βιώσιμων τεχνολογιών», δήλωσε ο κ. Skou . Ανέφερε δε ότι μια αγορά άνθρακα μπορεί και πρέπει να βοηθήσει στην κάλυψη μέρους του ανταγωνιστικού χάσματος των νέων ανανεώσιμων καυσίμων αντί να επιδοτεί την υπάρχουσα τεχνολογία. Ο κ. Σκου ανέφερε ότι τα μέτρα της ΕΕ θα μπορούσαν να δείξουν στον ΙΜΟ ότι είναι δυνατές σημαντικές μειώσεις εκπομπών και δεν θα οδηγήσουν σε σημαντικές αυξήσεις των τιμών για τους καταναλωτές.
Ανέφερε επίσης ότι το μπλοκ θα πρέπει να ξεκινήσει εφαρμόζοντας τους κανόνες του εσωτερικά και να διευρύνει το πεδίο εφαρμογής τους εάν ο ΙΜΟ δεν επιτύχει ισχυρή παγκόσμια ρύθμιση μέχρι το 2025.
Αυτό θα διασφάλιζε «ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ εξακολουθούν να έχουν ισχυρή φωνή στον ΙΜΟ με βάση τα γεγονότα και όχι την πολιτική».
Ωστόσο, ανέφερε ότι οι κανόνες "θα πρέπει επίσης να θεωρηθούν ως ώθηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να εξασφαλίσει ότι η ΕΕ δεν θα χάσει την επανάσταση της πράσινης ενέργειας".

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter