Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η ECSA χαιρετίζει την έκκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για Ευρωπαϊκή Συμφωνία Ανταγωνιστικότητας

ECSA logo 1

Η ECSA χαιρετίζει την έκκληση των ευρωπαίων ηγετών για μια ευρωπαϊκή συμφωνία ανταγωνιστικότητας. Τα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες υπογραμμίζουν ότι απαιτούνται προσπάθειες για τη γεφύρωση του χάσματος ανάπτυξης, παραγωγικότητας και καινοτομίας μεταξύ της ΕΕ και των διεθνών εταίρων της και των κύριων ανταγωνιστών της προς μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία.

Η διασφάλιση της οικονομικής ανθεκτικότητας της ΕΕ τονίζεται ως στόχος, ενώ τονίζεται ότι η παγκόσμια ανταγωνιστικότητα, η τεχνολογική υπεροχή και η ελκυστικότητα ως τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων είναι καίριας σημασίας για την Ευρώπη.

Τα συμπεράσματα του Συμβουλίου δημοσιεύονται μετά την παρουσίαση της έκθεσης Letta για την ευρωπαϊκή ενιαία αγορά. Η έκθεση αναγνωρίζει την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση ως καίριας σημασίας για την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης.

«Έχουμε μια σαφή πορεία προς μια οικονομία χαμηλών και μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Η ενεργειακή μετάβαση έχει γίνει το νέο διεθνές πεδίο μάχης του οικονομικού ανταγωνισμού και της ασφάλειας. Η ευρωπαϊκή ναυτιλία δεν είναι μόνο πρωτοπόρος στις πράσινες επενδύσεις, αλλά και ακρογωνιαίος λίθος της ασφάλειας της ευρωπαϊκής αλυσίδας ενέργειας, τροφίμων και εφοδιασμού. Χρειαζόμαστε τώρα ένα σαφές σχέδιο για την οργάνωση της ενεργειακής μετάβασης και την ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της ναυτιλίας. Πρέπει να μετατρέψουμε την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία σε μια ευρωπαϊκή συμφωνία ανταγωνιστικότητας», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ECSA, Σωτήρης Ράπτης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter