Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επικαιροποίηση της Maritime Labour Convention

0Guidelines

Η ναυτιλιακή βιομηχανία καλείται να λάβει υπόψη τις τελευταίες τροποποιήσεις της Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας (MLC) της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) που περιγράφονται λεπτομερώς σε μια νέα ενημέρωση δημοσίευσης από το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS), για να διασφαλίσει ότι συμμορφώνονται και μπορούν να λειτουργούν και να εμπορεύονται παγκοσμίως με τα πλοία τους.
Η ICS Publications δημοσίευσε την τέταρτη έκδοση των κατευθυντήριων γραμμών για την εφαρμογή της Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας του ILO, παρέχοντας κρίσιμες ενημερώσεις στη ναυτιλιακή βιομηχανία σχετικά με τα υποχρεωτικά πρότυπα απασχόλησης και τις βέλτιστες πρακτικές, για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τη Σύμβαση και τις υποχρεώσεις των ναυτικών εργοδοτών που καθορίζει η Σύμβαση.
Δύο εκατομμύρια ναυτικοί απασχολούνται σε όλο τον κόσμο, με τη ναυτιλιακή βιομηχανία να είναι ο μόνος βιομηχανικός τομέας που έχει ένα τέτοιο ολοκληρωμένο παγκόσμιο καθεστώς με πρότυπα που επιβάλλονται αυστηρά από τις κυβερνήσεις παγκοσμίως, μέσω ενός συστήματος επιθεωρήσεων του κράτους σημαίας και ελέγχου από το κράτος λιμένα.
Οι κατευθυντήριες γραμμές για την εφαρμογή της σύμβασης ναυτικής εργασίας της ΔΟΕ καθορίζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των ναυτικών και τις ευθύνες των εργοδοτών βάσει της MLC. Περιλαμβάνει τροποποιήσεις από την MLC 2022 του ILO, η οποία περιλαμβάνει τη διασφάλιση ότι οι ναυτικοί διαθέτουν κατάλληλο μέγεθος εξοπλισμού ατομικής προστασίας (PPE), ιδίως για τον αυξανόμενο αριθμό γυναικών ναυτικών, και ότι παρέχεται ιατρική περίθαλψη στους ναυτικούς για όσους χρειάζονται άμεση βοήθεια. Διευκρινίζει επίσης ότι οι ναυτικοί θα πρέπει να έχουν κατάλληλη κοινωνική συνδεσιμότητα από τους πλοιοκτήτες και τα κράτη που παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο στους λιμένες τους.
Μια βασική επικαιροποίηση μετά την πανδημία COVID-19, επιβεβαιώνει τους ναυτικούς ως βασικούς εργαζόμενους και στους τρεις εξειδικευμένους οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών WHO, ILO και IMO, αναγνωρίζοντας ότι η διέλευση των ναυτικών είναι θεμελιώδους σημασίας για το παγκόσμιο εμπόριο. Ενώ οι ναυτιλιακές εταιρείες πρέπει να καταβάλλουν προσπάθειες για την πρόληψη της εξάπλωσης ασθενειών, οι ναυτικοί πρέπει να αντιμετωπίζονται ως διαφορετική κατηγορία εργαζομένων και να λαμβάνουν τη σωστή στήριξη για να βοηθήσουν στη συνέχιση του εμπορίου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter