Κυρ05052024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Έρχονται» στα λόγια του Θ. Βενιάμη...

veniamis 770

Καθώς η κρίση στις αλλαγές πληρωμάτων δεν φαίνεται να βαίνει μειούμενη το θέμα των εμβολιασμών των ναυτικών επανήλθε στο προσκήνιο εξ αιτίας της Ινδικής μετάλλαξης του κορωναϊού και των νέων προβλημάτων που έχουν ανακύψει αναφορικά με το ναυτεργατικό δυναμικό από την Ινδία, και όχι μόνο.

Στα τέλη Νοεμβρίου του περασμένου έτους ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θ. Βενιάμης είχε επισημάνει ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των ναυτικών για το COVID 19 μαζί με τους άλλους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής με την ευκαιρία της αναγγελίας τότε της κατασκευής εμβολίων κατά του κορωναϊού. Ο πρόεδρος της ΕΕΕ είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία της ναυτιλιακής βιομηχανίας για τους ανθρώπους της, τους ναυτικούς και την έκκληση προς τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να τους θεωρήσουν "απαραίτητους" εργαζόμενους σημειώνοντας ότι είναι υψίστης σημασίας να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των ναυτικών για το COVID 19, μαζί με άλλους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής. «Αυτό θα διασφαλίσει ένα περιβάλλον χωρίς COVID-19 για τους ναυτικούς, οι οποίοι εργάζονται υπό ιδιαίτερες συνθήκες περιορισμού, καθώς και τη διευκόλυνση των αλλαγών και του επαναπατρισμού των πληρωμάτων, που επί του παρόντος έχουν διαταραχθεί σοβαρά, προστατεύοντας παράλληλα την αδιάλειπτη λειτουργία του διεθνούς εμπορίου ", κατέληγε στη δήλωσή του ο κ. Βενιάμης.
Στην «γραμμή» Βενιάμη βρέθηκε και ο chief executive του V.Group René Kofod-Olsen ο οποίος κάλεσε τη Δανία και άλλες κυβερνήσεις που απέφευγαν τη χρήση εγκεκριμένων εμβολίων κατά του κορονοϊού να τα δωρίσουν σε ναυτικά έθνη. "Πιστεύω ότι πρέπει να τα δωρίσουν στα μεγάλα ναυτικά έθνη. Το να εμβολιαστούν οι ναυτικοί μας με εμβόλια που είναι διαπιστευμένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και να διασφαλίσουμε ότι θα εμβολιαστούν τόσοι πολλοί από τους ναυτικούς μας είναι απλώς το σωστό. Είναι το σωστό από ιατρική άποψη, αλλά για το παγκόσμιο εμπόριο, είναι το σωστό" δήλωσε ο κ. René Kofod-Olsen.
Ο εμβολιασμός των ναυτικών θεωρείται το κλειδί για τη διατήρηση της κίνησης του παγκόσμιου εμπορίου κατά τη διάρκεια αυτής της τελευταίας επιδημίας. Η Ινδία, μαζί με την Κίνα, τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία και τη Ρωσία είναι μεταξύ των μεγαλύτερων προμηθευτών ναυτεργατών στον κόσμο. Το αίτημα του κ. Kofod-Olsen για βοήθεια εμβολίων προς τα ναυτιλιακά έθνη απηχεί τις εκκλήσεις του επικεφαλής του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.
Μαζί με τους πλοιοκτήτες και τους σχετικούς ναυτιλιακούς εμπορικούς ομίλους, ο ΙΜΟ αγωνίζεται να εμπλέξει κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο για να θεσπίσουν πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην παροχή ανακούφισης των ναυτικών, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε εμβόλια και τον χαρακτηρισμό τους ως βασικών εργαζομένων.
Οι βασικές χώρες εφοδιασμού της ναυτιλίας εξαρτώνται από την πρωτοβουλία Covax του ΠΟΥ για πρόσβαση σε εμβόλια, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΙΜΟ Κιτάκ Λιμ σε δήλωσή του. "Για να εξασφαλίσω πρόσβαση σε εμβόλια αυτών των χωρών, καλώ όλα τα κράτη μέλη του ΙΜΟ να συνεργαστούν για μια δίκαιη παγκόσμια διανομή, πέραν της εκπλήρωσης των εθνικών αναγκών τους. Κανένας ναυτικός δεν πρέπει να μείνει πίσω ή να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την καριέρα του λόγω περιορισμένων πόρων στη χώρα καταγωγής του", ανέφερε.
Η πρωτοβουλία Covax είναι ένας συνασπισμός που ηγείται ο ΠΟΥ για να παρέχει πρόσβαση σε εμβόλια σε χώρες που δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσουν ή να εξασφαλίσουν επαρκείς προμήθειες.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter