Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην μία μονάδα κατέρρευσε ο BCI!

cape

Στην μία μονάδα βρέθηκε χθες Πέμπτη 30 Ιανουαρίου ο επιμέρους δείκτης του Baltic Exchange, ο Baltic Capesize Index (BCI) που καταγράφει την πορεία των ναύλων, για τα Capesize πλοία.

Πρόκειται για το απόλυτο αρνητικό ιστορικό ρεκόρ για τον συγκεκριμένο δείκτη, ο οποίος παρουσιάζει απώλειες για 35 συνεχείς ημέρες.
Ο BCI υποχώρησε την Πέμπτη κατά 92 μονάδες ή 98,9% και κατρακύλησε στη 1 μονάδα. Ο μέσος ημερήσιος ναύλος ανήλθε στα 4.081 δολ. μειωμένος κατά 406 δολ έναντι της προηγούμενης ημέρας. Ο δείκτης αφορά τα πλοία πουν δεν φέρουν scrubbers. Οι αργίες της κινεζικής πρωτοχρονιάς, η μειωμένη παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος σε Βραζιλία και Αυστραλία λόγω βροχών στη Βραζιλία και κυκλώνων στην Αυστραλία, ο κορονοϊός και βέβαια η υπερπροσφορά πλοίων έπαιξαν τον ρόλο τους για την εικόνα αυτή.
Ο βασικός δείκτης της ναυλαγοράς χύδην ξηρού φορτίου ο Baltic Dry Index ((BDI) που καταγράφει τους ναύλους για τα Capesizes, τα Panamaxes και τα Supramaxes, υποχώρησε κατά 27 μονάδες ή 5,1% στις 498 μονάδες.
Ο αναλυτής της Bimco Peter Sand έγραψε στο twitter ότι ο κανονισμός ΙΜΟ 2020 άρχισε να έχει επιπτώσεις σε συνδυασμό με την εποχικότητα και τον κορονοϊό.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter