Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η ΕΕ ανανέωσε την έγκριση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Φορολογικού Συστήματος

kne1

Η Κυπριακή Ναυτιλία πέτυχε χθες την επιτυχή ανανέωση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Φορολογικού Συστήματος για ακόμη δέκα χρόνια, μετά από σχετική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία είχε υποβληθεί στις 6 Νοεμβρίου 2019.

Αυτή η πολύ θετική εξέλιξη, είναι το αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας και συντονισμένων προσπάθειών τόσο του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, άλλων Κυβερνητικών/Κρατικών Υπηρεσιών, όσο και του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ΚΝΕ).

Σε συνέχεια της επιτυχίας της αρχικής έγκρισης του Ναυτιλιακού Φορολογικού Συστήματος το 2010, που αποτέλεσε ένα από τα σημαντικά επιτεύγματα της Κυπριακής Ναυτιλίας, εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα του Κυπριακού Νηολογίου και της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, η Κυπριακή Ναυτιλία μπορεί σήμερα να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της με ένα πολύ ανταγωνιστικό και ταυτόχρονα πλήρως συμβατό με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, Κυπριακό Ναυτιλιακό Φορολογικό Σύστημα, διατηρώντας την εξέχουσα θέση της στην Παγκόσμια Ναυτιλία και συνεχίζοντας την συνεχιζόμενη ανάπτυξή της, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Το Κυπριακό Φορολογικό Σύστημα, καλύπτει πλήρως και με τη πιο σύγχρονη μορφή τους, τις τρεις βασικές ναυτιλιακές δραστηριότητες που προσφέρονται σήμερα στην Παγκόσμια Ναυτιλία, δηλαδή την Πλοιοκτησία, την Πλοιοδιαχείριση και τη Ναύλωση Πλοίων, διατηρώντας την Κύπρο ως ένα από τα σημαντικότερα ναυτιλιακά κέντρα στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή Ναυτιλία.
Ως εκ τούτου, η έγκριση αυτή αναμένεται ότι θα συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω επέκταση και ενδυνάμωση του Κυπριακού Νηολογίου και της εγχώριας Ναυτιλιακής Βιομηχανίας και κατ’ επέκταση, στην Κυπριακή οικονομία και κοινωνία ευρύτερα.
Το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς το Υφυπουργείο Ναυτιλίας και όλους τους συνεργάτες του που συνέβαλαν στην πολύ σημαντική αυτή επιτυχία για την αγαστή συνεργασία. Επιπλέον, το Επιμελητήριο προσβλέπει στην επείγουσα έγκριση του νέου Ναυτιλιακού Φορολογικού Συστήματος από όλα τα πολιτικά κόμματα του Κυπριακού Κοινοβουλίου, ώστε το σχετικό Νομοσχέδιο να μπορέσει να εφαρμοστεί άμεσα και ομαλά.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter