Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Hot εβδομάδα η προηγούμενη για τα δεξαμενόπλοια!

atlantic aquarius

Εβδομάδα των δεξαμενοπλοίων ήταν η προηγούμενη καθώς ξεχώρισαν μια σειρά κινήσεις με πρωταγωνιστές σε ορισμένες εξ αυτών και έλληνες εφοπλιστές.


Οι κινήσεις που καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα ήταν μεταξύ άλλων η εξαγορά 14 suezmaxes της Trafigura από την Frontline του John Fredriksen. H αγορά αξίας 675 εκατ. δολ με μετρητά και μετοχές περιλαμβάνει την αγορά δέκα δεξαμενοπλοίων με εγκατεστημένους scrubbers και μία option για την αγορά ακόμη τεσσάρων, όλα κατασκευή το 2019 στην Κορέα.
Άλλη κίνηση ήταν η πώληση δυο MR product tankers της Diamond S Shipping στην οποία έχει μετοχικά συμφέροντα και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Τα πλοία Atlantic Aquarius και Atlantic Leo αποκτήθηκαν από έλληνας εφοπλιστή σύμφωνα με ναυλομεσιτικούς οίκους, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστός ακόμη ποιος είναι.
Επίσης από την πλευρά των πωλητών πρωταγωνίστρια ήταν αυτή την εβδομάδα μία ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία η Centrofin η οποία προχώρησε στην πώληση δυο VLCC σε κινεζική ναυτιλιακές εταιρείες. Μετά από την κίνηση αυτή η Centrofin βγήκε από το κλάδο των VLCC. Τα δυο πλοία πουλήθηκαν στα 25 εκατ. δολ το ένα μία πολύ ικανοποιητική τιμή σύμφωνα με brokers. Η Centrofin όμως ‘έπαιξε» και από την πλευρά των αγοραστών καθώς σύμφωνα με ναυλομεσιτικούς οίκους απέκτησε το MR «FPMC 19» (46.851dwt-2009,Κινα) αντί 11,3 εκατ. δολ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter