Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Adrian Darya: Ψάχνει να βρει πλοίο για να μεταφέρει μέρος του φορτίου

andrian1

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το διπλωματικό θρίλερ για το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya (πρώην Grace 1), που πλέει στη Μεσόγειο επιδιώκοντας ανεφοδιασμό και μεταφόρτωση των βαρελιών πετρελαίου σε άλλο τάνκερ.

Οι ΗΠΑ διαμηνύουν σε ολοένα και αυστηρότερους τόνους πως όποιος παράσχει βοήθεια θα αντιμετωπίσει κυρώσεις. H Αθήνα επιμένει ότι δεν έχει λάβει κανένα αίτημα εισόδου σε ελληνικό λιμάνι.
Σύμφωνα με πληροφορίες της WSJ, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, το ιρανικό τάνκερ σχεδίαζε να πιάσει λιμάνι στην Καλαμάτα, προκειμένου να ανεφοδιαστεί σε τρόφιμα και καύσιμα, αλλά και να προσλάβει νέο προσωπικό. Στόχος του ήταν να μεταφέρει το πετρέλαιο σε άλλο δεξαμενόπλοιο. Όπως εξηγούσαν οι ίδιες πηγές το πλοίο πρέπει να ξεφορτώσει στη Μεσόγειο, αφού το φορτίο του είναι υπερβολικά βαρύ για να περάσει από τη Διώρυγα του Σουέζ και να φτάσει στο Ιράν.
Ωστόσο τόσο ελληνικές όσο και κυπριακές ναυτιλιακές εταιρείες αρνούνται να του προσφέρουν την όποια βοήθεια, μετά τις προειδοποιήσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter