Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επίσκεψη της νέας Διευθύντριας του Τομέα Ανάπτυξης Δυνατοτήτων του Frontex στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος

0LS

Επίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποίησε σήμερα η νέα Διευθύντρια του Τομέα Ανάπτυξης Δυνατοτήτων του Frontex (Capacity Building Division), κ. Aija Kalnaja, συνοδευόμενη από τρεις εκπροσώπους οικείων τμημάτων του Οργανισμού, όπου και συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. κ. Σταμάτιο Ράπτη.
Στη συνάντηση που ακολούθησε στην οποία μετείχαν και στελέχη των συναρμόδιων Δ/νσεων Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. συζητήθηκαν τεχνικής φύσεως θέματα που άπτονται του θεσμικού πλαισίου εκπαίδευσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., του προσωπικού και επιχειρησιακών μέσων καθώς και των εν εξελίξει προγραμμάτων Έρευνας και Τεχνολογίας που έχουν αναληφθεί από το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε συνεργασία με τον FRONTEX.
Το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη του Frontex σε θέματα και πρωτοβουλίες που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Τομέα Ανάπτυξης Δυνατοτήτων του Οργανισμού.
Στο μεταξύ στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου επί θεμάτων Έρευνας και Διάσωσης πραγματοποιήθηκε την 27-09-2018 στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής η 12η συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής εκπροσώπων Ελλάδας - Κύπρου επί θεμάτων Έρευνας-Διάσωσης και COSPAS-SARSAT. Τις εργασίες χαιρέτισε ο Επόπτης Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης – Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΚΣΕΔ-ΚΕΠΙΧ) Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ Παναγιώτης ενώ αυτές συντονίστηκαν από τον Διευθυντή Επιχειρήσεων Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ Ιωάννη.
Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Διοικητής ΕΚΣΕΔ/Αεροπορικού Τομέα Σμήναρχος (Ι) ΒΑΜΒΑΚΟΣ Ιωάννης, ο επιτελής Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας/Α1 Σμήναρχος (Ι) ΛΑΧΟΥΒΑΡΗΣ Φώτιος, ο Διοικητής του Κέντρου Ελέγχου Αποστολών συστήματος COSPAS-SARSAT Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΣΚΟΥΡΤΑΝΙΩΤΗΣ Ευστάθιος, ο Πλωτάρχης Λ.Σ. (Τ) ΖΑΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος και η Υποπλοίαρχος Λ.Σ. (Τ) ΡΑΜΜΟΥ Μαρία-Αικατερίνη. Από κυπριακής πλευράς στη συνάντηση παρέστησαν ο Υποδιοικητής του ΚΣΕΔ Λάρνακας Πλωτάρχης ΠΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ Ανδρέας και ο Σμηναγός ΖΑΧΑΡΙΑ Ανδρέας.
Ως σημαντικότερα θέματα της συνάντησης επισημαίνονται η περαιτέρω συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου στον τομέα της Έρευνας και Διάσωσης και της Πρακτικής εφαρμογής διαδικασιών Έρευνας και Διάσωσης, που προβλέπονται από διεθνείς κανονισμούς για γειτονικά κράτη, καθώς και η σύναψη Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τη συνεργασία στην Αεροπορική Έρευνα και Διάσωση. Στο ίδιο πλαίσιο υπήρξε έντονη η επιθυμία και των δύο χωρών για τη συνέχιση συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων-εμπειριών στο πλαίσιο της συμμετοχής σε διεθνείς συναντήσεις (COSPAS-SARSAT, ICAO-IMO) αλλά και σε ασκήσεις έρευνας-διάσωσης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter