Σαβ05042024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

UK Chamber of Shipping: To No-Deal Brexit πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος!

Bob Sanguinetti

To Ναυτικό Επιμελητήριο του Ηνωμένου Βασιλείου, (UK Chamber of Shipping) αν και επιζητά μία έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω μια ολοκληρωμένης συμφωνίας ωστόσο ζητά από την κυβέρνηση καλύτερη προετοιμασία για το σενάριο του «No-Deal Brexit».

Ειδικότερα το UK Chamber of Shipping εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δημοσίευση από την κυβέρνηση 25 τεχνικών σημειώσεων οι οποίες συμβουλεύουν για το πώς μπορεί να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις από μια έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Κατά την άποψη του Επιμελητηρίου, οι τεχνικές σημειώσεις αποτελούν μια καλή αφετηρία για τον προγραμματισμό των ενεργειών ενόψει Brexit, ωστόσο, επισημαίνει ότι πρέπει να εξετασθούν ακόμη πολλές λεπτομέρειες.

Επιπλέον, το UK Chamber of Shipping εκφράζει την ανησυχία του για το ότι η κυβέρνηση κινδυνεύει να επιβάλει υπερβολικά μεγάλο βάρος στη βιομηχανία ιδιαίτερα στην εφοδιαστική αλυσίδα και το διασυνοριακό εμπόριο.

Ο Bob Sanguinetti, Διευθύνων Σύμβουλος του UK Chamber of Shipping (στη φωτογραφία) υπογραμμίζει ότι το Επιμελητήριο είναι αντίθετο με την έννοια του No-Deal Brexit, καθώς είναι πιθανό να είναι το πιο αρνητικό αποτέλεσμα για το εμπόριο. Οι επιχειρήσεις και στις δύο πλευρές των συνόρων μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ χρειάζονται συμφωνία υπογράμμισε.

Ένα No-Deal Brexit συμπλήρωσε θα σήμαινε την επιστροφή στους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για τα διασυνοριακά τελωνεία και τις διαδικασίες, εξέλιξη που είναι σε βάρος των ναυτιλιακών επιχειρήσεων και από τις δυο πλευρές των συνόρων ΕΕ-Βρετανίας.

Ιδιαίτερα προβλήματα θα υπάρξουν στα θέματα ελέγχων για τους ναυτικούς (υγείας και δικαιώματα) και η βρετανική κυβέρνηση σωστά εντοπίζει στις τεχνικές σημειώσεις αυτά τα θέματα. Σε κάθε περίπτωση για το UK Chamber of Shipping το No Deal πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος αν οι Βρετανοί θέλουν να διατηρήσουν την ευκολία των συναλλαγών στα σύνορα της ΕΕ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter