Σαβ05042024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έχασε πάνω από 300 πλοία ο γερμανικός στόλος

germanikisimaia12

Τα τελευταία στοιχεία του στόλου από τη γερμανική αρχή Bundesamt für Seeschifffahrt und Hydrographie (BSH) αρμόδια και για τη ναυτιλία, δείχνουν ότι ο εμπορικός στόλος που ελέγχεται από γερμανούς πλοιοκτήτες (υπό γερμανική και ξένες σημαίες) έχει συρρικνωθεί σε μόλις 2.200 μονάδες στο τέλος Ιουλίου του 2018, από περίπου 2.500 πριν από ένα χρόνο.

Οι εφοπλιστές άλλων χωρών, αυξάνουν τα μερίδια τους ενώ αντιθέτως οι γερμανοί πλοιοκτήτες αγωνίζονται για να τα κρατήσουν. Μια πιο προσεκτική ματιά στα στατιστικά στοιχεία του γερμανικού στόλου αποκαλύπτει, σύμφωνα με το Fairplay, ότι οι απώλειες ήταν ιδιαίτερα σοβαρές στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, με μείωση του αριθμού των μονάδων από περίπου 1.100 σε μόλις 804 μεταξύ Ιουνίου 2017 και Ιουλίου 2018.

Όπως επισημαίνει το Fairplay οι γερμανοί πλοιοκτήτες δεν σπεύδουν να αξιοποιήσουν τις τάσεις επανάκαμψης της αγοράς και να αποκτήσουν νέα πλοία.

Επίσης προστίθεται ότι οι γερμανικές τράπεζες καθορίζουν εν πολλοίς τις εξελίξεις καθώς συνεχίζουν να πωλούν ναυτιλιακά δάνεια.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter