Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Χάος» μπορεί να φέρουν τα νέα καύσιμα στη ναυτιλία

Esben Poulsson 16x9

«Χάος» είναι η λέξη που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του International Chamber of Shipping Esben Poulsson (στη φωτογραφία) για να περιγράψει την κατάσταση που θα δημιουργηθεί στη ναυτιλία μετά την 1η Ιανουαρίου 2020 με την εισαγωγή των νέων καυσίμων 0,5% θείου, αν στο μεταξύ δεν επιλυθούν ορισμένα προβλήματα.

Ο πρόεδρος του ICS, Esben Poulsson, δήλωσε, ότι η βιομηχανία υποστηρίζει τα μέτρα του IMO, αλλά πρέπει να αντιμετωπισθούν ορισμένες αβεβαιότητες όπως εάν θα υπάρχει επαρκή ποσότητα διαθέσιμη από τα νέα καύσιμα 0,5% θείου, η αν είναι ασφαλή τα νέα blended καύσιμα που υπόσχονται τα διυλιστήρια.

Τα είπε ο Poulson θα πρέπει να αρχίσουν να αγοράζουν τα καύσιμα που είναι σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές αρκετούς μήνες πριν από την 1η Ιανουαρίου 2020. Αλλά αυτή τη στιγμή κανείς δεν ξέρει τι είδους καύσιμα είναι διαθέσιμα, σε ποια τιμή, σε ποια προδιαγραφή σε ποια ποσότητα.

Το ICS υπογραμμίζει ότι οι κυβερνήσεις θα χρειαστεί να σημειώσουν σημαντική πρόοδο σε αυτά τα ζητήματα σε κρίσιμη συνάντηση του ΙΜΟ τον Ιούλιο, στην οποία το ICS - σε συνεργασία με άλλες διεθνείς ναυτιλιακές ενώσεις - θα υποβάλει ορισμένες λεπτομερείς τεχνικές υποδείξεις.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter