Παρ05172024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Moody’s: Η υπερπροσφορά χωρητικότητας πιέζει τους ναύλους

moodys logoΗ πλεονάζουσα μεταφορική ικανότητα και η ανάγκη εξορθολογισμού αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για το τομέα της ναυτιλίας σύμφωνα με ανάλυση του οίκου Moody’s. Στον εξαιρετικά κατακερματισμένο και ανταγωνιστικό κλάδο της ναυτιλίας, η χρόνια παραμονή των ναύλων σε χαμηλά επίπεδα ως αποτέλεσμα της υπερπροσφοράς έχει οδηγήσει σε μια σειρά μέτρων εξυγίανσης τα τελευταία χρόνια, ειδικά στους τομείς των εμπορευματοκιβωτίων.

H ανάπτυξη της προσφοράς θα συνεχίσει να ξεπερνά τη ζήτηση σημειώνει η Moody’s και προσθέτει ότι η εξέλιξη αυτή θα διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα του ναύλους παρά την μικρή άνοδο τους στους τομείς των εμπορευματοκιβωτίων.

Ο οίκος αναλύσεων επισημαίνει ακόμη ότι οι συγχωνεύσεις στον κλάδο παρέχουν συνέργιες κόστους, ιδίως όσον αφορά τις «γραμμές», παρέχουν επίσης οικονομίες κλίμακας, με τους μεγαλύτερους στόλους να αντιδρούν καλύτερα.

Παρά το γεγονός ότι παρατηρούνται σημάδια ανάκαμψης στα τμήματα ξηρού φορτίου και εμπορευματοκιβωτίων, οι περισσότερες βελτιώσεις στα αποτελέσματα των ναυτιλιακών θα εξαρτηθούν από τη συνέχιση στην προσαρμογή της χωρητικότητας.

20049391 10213917799202807 778014201 o

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter