Κυρ05192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Άνοιξη» στις Κινεζικές γιάρδες...

kina naupigeio 7452

Με την «άνοιξη» στην «ιδιαίτερα λεπτή» Κινεζική φύση προσομοιάζουν αναλυτές την ανοδική τάση στις καταγραφές στα βιβλία παραγγελιών για όλων των τύπων τα εμπορικά πλοία αναλυτές του τομέα των ναυπηγήσεων. Κύκλοι τους κάνουν λόγο για «επιστροφή των χαμόγελων» καθώς στα τέλη του περασμένου έτους είχε καταγραφεί τάση περιστολής των παραγγελιών στη λογική της ανάκαμψης ή μάλλον της διατήρησης σε ανεκτά επίπεδα των κατά τομέα ναυλαγορών συνδυαστικά με τις αποσύρσεις πλοίων για scrap.

Ωστόσο αν και οι δείκτες εμφανίζουν μία «περίεργη εικόνα» με μικρές αυξομειώσεις αλλά και συγκρίσεις με μέσους όρους της τελευταίας τριετίας η αισιοδοξία είναι διάχυτη παρά το γεγονός ότι στα ξηρού φορτίου άνοδο καταγράφουν οι μικρομεσαίες κατηγορίες ενώ στα δεξαμενόπλοια και στα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων καταγράφεται μικρή πτώση, όχι όμως για τα «μικρά» του τομέα.

Τα στοιχεία εξαμήνου αναμένονται πάντως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένου και του ισχυρού ανταγωνισμού μεταξύ των ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter