Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εμπορευματοκιβώτια: «Άνοιξη» από του χρόνου διαβλέπουν μελέτες

hanjin vessel mgg

Αναλύσεων συνέχεια για τον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων με το ερώτημα να πλανάται αν αυτός θα αντέξει μία δεύτερη περίπτωση όπως αυτή της Hanjin. Στη τελευταία πάντως ετήσια έκθεσή της η Drewry παρέχει, μεταξύ των άλλων και στοιχεία για τον ορίζοντα ανάκαμψης του τομέα υπό την προϋπόθεση της βελτίωσης ορισμένων παραμέτρων από τις οποίες και εξαρτάται η συνολική εικόνα του τομέα.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα έχουν παρουσιαστεί στοιχεία μελετών που εστιάζουν στην ταχύτητα απόσυρσης (scrap) παλαιότερων και μικρότερων σε μεταφορική ικανότητα πλοίων, τον επαναπροσδιορισμό των κατωφλίων στις τιμές διακίνησης ανά μονάδα, τα κόστη των καυσίμων αλλά και τις τιμές (λιμανιάτικα) που θα προσδιοριστούν μεταξύ των συμμαχιών και των μεγάλων port operators.

Και τα στοιχεία αυτά συνηγορούν πως η «άνοιξη» στον τομέα θα ξεκινήσει από το προσεχές έτος πάντα υπό προϋποθέσεις μία εκ των οποίων αφορά και στο «μπαλανσάρισμα» στο τμήμα των νέων ναυπηγήσεων.

Όσον αφορά στο «σοκ» που προκλήθηκε από την Hanjin μερίδα αναλυτών αναφέρει ότι θα επερχόταν «καταστροφή» για την αξιοπιστία κυρίως των εταιριών από ένα ενδεχόμενο νέο χάος στα logistics κατ αναλογία αυτού που επέφερε η περίπτωση της Hanjin.

Προς τούτο μάλιστα έχουν θέσει υπό το μικροσκόπιο τις κινήσεις εταιριών του τομέα με στόχο να διακριβώσουν το «βάθος» του επηρεασμού από το περιστατικό αλλά και να αποτυπώσουν τις αλλαγές που θα επέλθουν καθώς επιχειρησιακά ήδη συμβαίνουν αλλαγές που δεν είναι όμως ορατές για του έξωθεν του τομέα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter