Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αυξάνει η κίνηση στις Αρκτικές ρότες

fortigo-ploio-arktiki

Αμερικανική έκθεση αναφέρει ότι θα αυξηθούν οι όγκοι των φορτίων μέσα από τις ρότες της Αρκτικής, καθώς παρέχεται μια ταχύτερη διαδρομή για μεταφορές μεταξύ Ευρώπης και Ασίας πέραν των ήδη γνωστών.

Η αύξηση της κίνησης έχει προσδώσει περαιτέρω ώθηση σε ρωσικά νορβηγικά αλλά καναδικά λιμάνια.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ένα μεγάλο μέρος της νέας κυκλοφορίας μέσω της Βόρειας Θαλάσσιας Οδού, αποτελείται από αποστολές καυσίμων από τη Βόρεια Ευρώπη.

Η έκθεση αναφέρει ότι 71 πλοία μετέφεραν 1,35 εκατομμύρια τόνους εμπορευμάτων μέσω της διαδρομής το 2013,και τα στοιχεία αυτά σηματοδοτούν μια σημαντική αύξηση από το 2012, όπου 46 πλοία μετέφεραν 1.260.000 τόνους φορτίου.

Τέλος σημειώνεται ότι ο Εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Αρκτικής Malte Humpert είπε: "Υπάρχει πολλή συζήτηση για να καταστεί μια θαλάσσια οδός από την Ευρώπη προς την Ασία, αλλά δεν είναι αυτό που πραγματικά βλέπουμε ακόμα."

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών που παρακολουθούν τις παγκόσμιες εξελίξεις αναφορικά με τις κλιματικές αλλαγές το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική θα ανοίξει περισσότερες θαλάσσιες οδούς σε ορίζοντα 20ετίας και πλέον.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter