Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΠΕΝΕΝ: Ο αγώνας των ναυτεργατών συνεχίζεται

ntalakogiorgos-04

Χαιρετίζει με ανακοίνωσή της τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), προειδοποιώντας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και καθολική συμμετοχή η 3ήμερη Πανελλαδική απεργία των Ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Οι Ναυτεργάτες έδωσαν με αποφασιστικότητα το αγωνιστικό παρόν παλεύοντας ενάντια στα νέα αντιναυτεργατικά μέτρα που προώθησε και ψήφισε στην Βουλή η κυβερνητική πλειοψηφία (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) όπως η διάταξη για την ουσιαστική κατάργηση των ΣΣΕ και το νομοσχέδιο – καρμανιόλα που υπονομεύει το σύνολο των δικαιωμάτων μας στα μικρά τουριστικά σκάφη.

Η ΠΕΝΕΝ χαιρετίζει αυτόν τον αγώνα ο οποίος αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη και έχει την δική του ξεχωριστή συμβολή στην πάλη ενάντια στην κυβερνητική ναυτιλιακή πολιτική. Επίσης η άθλια και υποταγμένη στην τρόικα και στο μεγάλο κεφάλαιο κοινοβουλευτική πλειοψηφία μαζί με το δεκανίκι που λέγεται ΔΗΜΑΡ, παρά τις έντονες αντιδράσεις όλου του Ναυτεργατικού κόσμου, ψήφισε τελικά το άρθρο 25 που συνιστά απροκάλυπτη υπονόμευση του απεργιακού μας δικαιώματος στον χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας. Το γεγονός αυτό συνιστά παραβίαση του συντάγματος, των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των Ναυτεργατών.

Οι Ναυτεργάτες και η ΠΕΝΕΝ δεν πρόκειται να συμμορφωθούν και να νομιμοποιήσουν το αντεργατικό και αντιδημοκρατικό αυτό έκτρωμα.

Στην πράξη με τους αγώνες τους θα αμφισβητήσουν και θα ακυρώσουν τόσο τον επιχειρούμενο περιορισμό του απεργιακού μας δικαιώματος όσο και τις άλλες διατάξεις που πέρασαν με τις πρόσφατες νομοθετικές πράξεις.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση έδωσε δείγματα γραφής πως συμμορφώνεται και υποτάσσεται στις αξιώσεις και τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των εφοπλιστών.

Αναφορικά με την κριτική που διατυπώθηκε από τα Προεδρεία του κομματικού συνδικαλισμού (ΠΕΜΕΝ – Μάγειροι - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ) θέλουμε να επισημάνουμε ότι το κατάντημα και ο διασυρμός τους δεν έχει τελειωμό.

Σημειώνουμε ότι ο Πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ στην συνεδρίαση της ΠΝΟ την 1/4/2014 (παρά τον συμβολισμό της μέρας δεν επρόκειτο για πρωταπριλιάτικο αστείο) πρότεινε με την λήξη της 48ωρης απεργίας και στην προοπτική νέας 48ωρης να απελευθερωθεί πλοίο για να καλύψει τις ανάγκες σε ευπαθή προϊόντα για την Κρήτη!!!

Το ίδιο ακριβώς επανέλαβε κατά την συνεδρίαση της 2/4/2014 και στην συνέχεια την απέσυρε..... Ποιος άραγε θα περίμενε πριν ακόμη ψηφισθεί το αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης για το απεργοσπαστικό πλοίο ασφαλείας οι δυνάμεις που αυτοαποκαλούνται ταξικές ήθελαν να δρομολογήσουν πλοίο για την εκτόνωση της πίεσης στην Κρήτη...... Προφανώς στο εξής, σύμφωνα με το «ταξικό» και «αγωνιστικό» τους προφίλ, θα πρέπει να συναποφασίζουμε τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις με τους εκπροσώπους των φορέων που θίγονται από τις απεργίες των Ναυτεργατών!!!

Αυτή ήταν η «ταξική» πρόταση των εκπροσώπων του κομματικού συνδικαλισμού ΤΣΙΜΠΟΓΛΟΥ – ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος των Μαγείρων για τον οποίο θα δώσουμε συνέχεια.... για την πορεία, τον ρόλο και την διαδρομή του και να μην πιστέψει ότι εξιλεώνεται με την ένταξή του στην κολυμπήθρα του κομματικού συνδικαλισμού) Κ.ΛΠ.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ οποτεδήποτε προκαλείται θα απαντάει και θα αποκαλύπτει τον υπονομευτικό, διασπαστικό και ενίοτε συμβιβαστικό ρόλο των δυνάμεων του κομματικού συνδικαλισμού.

Παράλληλα δηλώνουμε σε όλους τους τόνους και σε όλες τις κατευθύνσεις ότι αντίπαλος για την ΠΕΝΕΝ είναι το εφοπλιστικό κεφάλαιο, η κυβερνητική πολιτική και οι δυνάμεις που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter