Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Propeller Club: Γεύμα καλωσορίσματος προς τιμήν του Αμερικανού Πρέσβη

propeller-gevma-1

Το International Propeller Club of the United States (Port of Piraeus), παρέθεσε γεύμα καλωσορίσματος προς τιμήν του νέου Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα, Κου. David D. Pearce στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, στις 26 Μαρτίου 2014. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του γεύματος ήταν η συνάντηση του Αμερικανού Πρέσβη τόσο με το παρών Διοικητικό Συμβούλιο όσο και με τους παλαιότερους Προέδρους του Propeller Club.

Από αριστερά: Κος. Α. Παπαδόγκωνας Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, Κος.Bryan Larson, Εμπορικός Ακόλουθος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, Κος. Γεώργιος Σκριμιζέας Μέλος του ΔΣ,Κος. Γεώργιος Μπέζης πρώην Πρόεδρος Προπέλλερ Κλάμπ, Κος.Paul Νarain Σύμβουλος Οικονομικού Ακολούθου της Αμερικανικής Πρεσβείας, Κα. Ιωάννα Παυλοπούλου Γενική Γραμματέας του Προπέλλερ Κλαμπ, Κος. Θεολόγος Νεσλιχανίδης, Μέλος του ΔΣ, Κος. Δημήτριος Φαφαλιός 2ος Αντιπρόεδρος του Προπέλλερ Κλαμπ, Κος. Δημήτρης Πατρίκιος Μέλος του ΔΣ, Κος. Απόστολος Δούκας, Περιφερειακός Αντιπρόεδρος Προπέλλερ Κλάμπ-Νοτίου Ευρώπης και Αφρικής, Κος. Κώστας Κωνσταντίνου Μέλος του ΔΣ, η Α.Ε.Κος. David D. Pearce Πρέσβης της Αμερικής στην Ελλάδα, Κος. Δημήτριος Βασιλάκος Ταμίας, Κος. Γεώργιος Ξηραδάκης, Πρόεδρος Προπέλλερ Κλαμπ, Κα. Κωνσταντίνα Νταλάσσου Μέλος του ΔΣ, Κος. Κωνσταντίνος Ρόκκος Μέλος του ΔΣ, Κος. Γρηγόριος Τιμαγένης 1ος Αντιπρόεδρος του Προπέλλερ Κλαμπ, Κος. Σάββας Καλαφατίδης πρώην Πρόεδρος Προπέλλερ Κλάμπ, Κος. Ιωάννης Καλαφατίδης Μέλος του ΔΣ, Κος. Στέφανος Κωστόπουλος Μέλος του ΔΣ, Κος.David Lippeatt Οικονομικός Ακόλουθος Αμερικανικής Πρεσβείας και Κος. Κωσταντίνος Κόντες Μέλος του ΔΣ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Propeller Club, Λιμάνι του Πειραιά το οποίο υπάγεται στο International Propeller Club της Αμερικής, είχε την τιμή και την ευχαρίστηση να διοργανώσει σε εορταστικό κλίμα συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου με τον Επίτιμο Πρόεδρο του, τον Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα, Κο. David D. Pearce.

Ο Πρόεδρος του Propeller Club στον λόγο καλωσορίσματος τόνισε την δυνατή συνεργασία των δύο κρατών στο κομμάτι της Ναυτιλίας και αναφέρθηκε στις δυνατότητες της Ελληνικής Ναυτιλίας και τους ισχυρούς δεσμούς με το Club. Επεσήμανε ότι το International Propeller Club, Port of Piraeus έχει τον μεγαλύτερο αριθμό μελών παγκοσμίως και σημείωσε ότι ο ρόλος του είναι να ενισχυθεί η συνεργασία με τους ανθρώπους της ναυτιλίας με στόχο να συνεισφέρει στις προσπάθειες της ναυτιλίας ώστε να παραμείνει ασφαλής και υγιής.

Ο Κος. Ξηραδάκης τόνισε επιπλέον την σημασία της ανεξάρτητης ναυτιλιακής δραστηριότητας σε όλο τον κόσμο και την αναγκαιότητα να διατηρηθεί το ανταγωνιστικό χαρακτηριστικό του κλάδου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Πρέσβης υπογράμμισε την σημασία της Ελληνικής Ναυτιλίας όχι μόνο σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά αναφέρθηκε και στους εμπορικούς δεσμούς των ΗΠΑ με την Ελλάδα τονίζοντας ότι περισσότερο από 40% του όγκου διεθνών μεταφορών των ΗΠΑ πραγματοποιείτε με ελληνόκτητα πλοία δύο χωρών γίνονται από ελληνόκτητα πλοία κι έτσι η Ελληνική Ναυτιλία διαδραματίζει άμεσα στρατηγικό ρόλο στις διμερείς εμπορικές σχέσεις.

Ο Πρόεδρος του Προπέλλερ Κλάμπ, ο περιφερειακός Αντιπρόεδρος του Προπέλλερ Κλάμπ, πρώην Πρόεδροι καθώς και το τωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, πρόσφεραν ο καθένας μέσα από το δικό τους επαγγελματικό υπόβαθρο τις απόψεις τους σχετικά με την σημασία αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελληνική Ναυτιλία καθώς και τι θεωρεί καθένας βασικό παράγοντα ιστορικής και μελλοντικής επιτυχίας του κλάδου. Ο Πρέσβης Κο. David D. Pearce ευχαρίστησε τα μέλη του Propeller για την συνεχή βοήθεια που παρέχουν στην αποστολή της Πρεσβείας κι ευχήθηκε επιτυχημένη πορεία του σωματείου σε όλες τις δραστηριότητές του.

Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιου υπέβαλε στον Πέσβη Κο. Pearce την σειρά των βιβλίων Eκδόσεις Αργώ, Βασιλείς των Ωκεανών, και ευχήθηκαν μια παραγωγική και αξέχαστη διαμονή στην Ελλάδα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter