Πεμ05092024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ενιαίο μισθολόγιο στη Διώρυγα Κορίνθου ζητά η ΠΕΝΕΝ

dalakogiorgos-penen-00

Απαράδεκτη και καθ' όλα παράνομη , χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, την ενέργεια της εργοδότριας εταιρίας (ΑΕΔΙΚ) να εντάξει τους Ναυτεργάτες της Διώρυγας της Κορίνθου στην ρύθμιση του Ν. 4024/2011 περί ενιαίου μισθολογίου που αφορά μισθοδοσίες Δημοσίων Υπαλλήλων και όχι τον τρόπο αμοιβής των Ναυτεργατών.

Όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η ΠΕΝΕΝ: «Καταγγέλλουμε και την Λιμενική αρχή Ίσθμιας που άλλαξε στο φυλλάδιο των Ναυτικών την εγγραφή «μισθός ΣΣΕ» αντικαθιστώντας την με την εγγραφή «Ε.Μ Ν.4024/2011», προβαίνοντας έτσι παράνομα σε βλαπτική μεταβολή και κατάργηση αυτής της ίδιας της έννοιας του Ναυτικού αγνοώντας τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τις σχετικές διατάξεις περί ναυτικού επαγγέλματος.

Η ΠΕΝΕΝ απαιτεί από τις υπηρεσίες του ΥΝΑ και τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου την ουσιαστική παρέμβασή τους για την άρση της παράνομης μεταβολής στην οποία προέβη η Λιμενική αρχή Ίσθμιας στα φυλλάδια των Ναυτικών και για την πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter