Πεμ05092024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στον ορίζοντα των μεγάλων συμμαχιών και ο Πειραιάς

pireas-000

Οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην Ρ3 φαίνεται μετά την απόφαση των αμερικανικών αρχών ότι έχει πυροδοτήσει τα σενάρια για τη ταχεία ανάπτυξη και των άλλων alliances G6 και Cosco China, ενώ ήδη στην ειδησεογραφία εμφανίζονται στοιχεία περί της ανάπτυξης στόλων με τις μεγάλες κατηγορίες πλοίων από άποψη μεταφορικής ικανότητας σε teu αλλά και της επέκτασης παραγγελιών που ήδη έτρεχαν σε πλοία με όσο το δυνατόν μεγαλύτερες μεταφορικές ικανότητες.

Καλά πληροφορημένες πηγές θέλουν τα λιμάνια της Β. Ευρώπης να ετοιμάζουν μια μεγάλη προβολή, των δυνατοτήτων που διαθέτουν να φιλοξενούν και να εξυπηρετούν πλοία αυτών των κατηγοριών καθώς έχει μεταφραστεί στον παγκόσμιο χάρτη ένα ισχυρό αντίπαλο δέος το οποίο δεν είναι άλλο από το λιμάνι του Πειραιά.

Η επέκταση των συμφωνιών που έχουν γίνει τη διασπορά προϊόντων υψηλής τεχνολογίας με φορτηγά τρένα έχει προκαλέσει προβληματισμό, σε υψηλόβαθμα στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών από πλέον σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές σταθμίζουν τα νέα δεδομένα, αφού ο Πειραιάς μειώνει τις ώρες πλου και άρα την κατανάλωση ακριβών καυσίμων για τα πλοία των κατηγοριών αυτών τα οποία ειρήσθω εν παρόδω από την εποχή που τα κόστη των καυσίμων εξακοντίστηκαν στα ουράνια σε πολλές των περιπτώσεων πλέουν με μειωμένες ταχύτητες.

Κύκλοι των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων σημειώνουν ότι ο Πειραιάς διαθέτει το στρατηγικό πλεονέκτημα.

Αλλά εναπομένει στην όλη διαδικασία που έχει δρομολογηθεί, να αποδειχθεί ένα αυτό το στρατηγικό πλεονέκτημα θα αποδώσει τα αναμενόμενα αφού η έλευση περισσότερων πλοίων εκτιμάται ότι θα ενεργοποιήσει κα το πολυθρύλητο cluster, πτυχή του οποίου είναι και ο ναυπηγοεπισκευαστικός τομέας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter