Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διάλογος για τη ναυτική εκπαίδευση προσεχώς

naftiki ekpaidefsi 88

Διατεθειμένος να ανοίξει νέο κύκλο συζήτησης για θέματα ναυτικής εκπαίδευσης από την προσεχή εβδομάδα εμφανίστηκε χθες στην τελετή κοπής της πίτας του ΝΕΕ ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης.

Η σχηματοποίηση του πλαισίου της πολιτικής για την ναυτική εκπαίδευση αποτελεί εκ των βασικών παραμέτρων ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας, τη διατήρηση της ναυτικής τεχνογνωσίας σε ελληνικά χέρια αλλά και γενικότερα για την στελέχωση του ελληνόκτητου στόλου.

Να σημειωθεί ότι ήδη ο ανταγωνισμός στη ναυτιλία έχει οδηγήσει χώρες που «παράγουν» έμψυχο δυναμικό να προβούν σε δράσεις που στοχεύουν στην κάλυψη των αναγκών της παγκόσμιας ναυτιλίας με συγκεκριμένο ορίζοντα.

Αξίζει επίσης να υπενθυμιστεί ότι περί των θεμάτων της ναυτικής εκπαίδευσης έχει αναπτυχθεί προβληματισμός καθώς εκσυγχρονίζεται ο παγκόσμιος στόλος οι δε νεότευκτες μονάδες που εισέρχονται έχουν υιοθετήσει τις πλέον εξελιγμένες συσκευές και τεχνολογίες που αυτή καθ εαυτή η λειτουργία τους απαιτεί εξειδίκευση και συγκεκριμένο επίπεδο γνώσεων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter