Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Yoda PLC αποκτά μετοχές της Capital Product Partners L.P.

cplp1 768x317

Η Κυπριακή επενδυτική εταιρεία Yoda PLC ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας στις 27 Δεκεμβρίου 2023, ενέκρινε ομόφωνα την σύναψη συμφωνίας αγοράς με την Capital Maritime & Trading Corp. του Βαγγέλη Μαρινάκη, για την απόκτηση 10.000.000 κοινών μεριδίων που αντιπροσωπεύουν μερίδια στην Capital Product Partners L.P. ("CPLP"), εισηγμένη στον NASDAQ. Το τίμημα αγοράς ορίσθηκε στα 160 εκατ. δολ και θα καταβληθεί σε μετρητά.

Η Yoda όπως τονίζει, έκανε τη συναλλαγή στο πλαίσιο του επιχειρηματικού σχεδίου της για περαιτέρω επενδύσεις και επέκταση των δραστηριοτήτων της στον τομέα της ναυτιλίας, καθώς η CPLP είναι μια διεθνής ναυτιλιακή εταιρεία που δραστηριοποιείται στη θαλάσσια μεταφορά φυσικού αερίου και αναμένεται ότι οι επενδύσεις της θα την βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων της και των μακροπρόθεσμων επενδυτικών της σχεδίων στον τομέα της ναυτιλίας.
Η Yoda αναφέρει ακόμη ότι η CPLP είναι μία από τις κορυφαίες εισηγμένες στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ ιδιοκτήτριες πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, με 8 πλοία να λειτουργούν σήμερα και άλλα δέκα να έχουν παραγγελθεί για παράδοση εντός των επόμενων 3 ετών. Η CPLP είναι σε καλή θέση για να επωφεληθεί από τα ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία της βιομηχανίας ΥΦΑ και τα δικαιώματα πρώτης άρνησης για ένα μοναδικό στόλο πλοίων μεταφοράς LCO2 και αμμωνίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter