Δευ05202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Νότια Κορέα θα επενδύσει 534 εκ. $ για ανάπτυξη της ναυπηγικής της βιομηχανίας

hyundai 12

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας σχεδιάζει να επενδύσει στο μέλλον της ναυπηγικής βιομηχανίας, καθώς επιδιώκει να επεκτείνει το ρόλο της στον εφοδιασμό της ναυτιλίας με νεότευκτα πλοία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σχεδιασμός απαιτεί επένδυση ύψους 534 εκατομμυρίων δολαρίων για πέντε χρόνια, εστιάζοντας στην προώθηση των προσπαθειών σε νέες τεχνολογίες και εναλλακτικά καύσιμα, καθώς και στην ενίσχυση των παραγωγικών δυνατοτήτων.
Η Νότια Κορέα έχει εδραιώσει μια ισχυρή θέση ανταγωνιζόμενη τους κινέζους ναυπηγούς, ενώ σήμερα ηγείται στους τομείς που η κυβέρνηση αποκαλεί πλοία υψηλής αξίας. Στις ναυπηγικές της μονάδες κατασκευάζει την πλειοψηφία των πλοίων μεταφοράς φυσικού αερίου και επιδιώκει να χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνογνωσία για νέους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της αμμωνίας και του υδρογόνου, καθώς και της ισχύος των μπαταριών. Επενδύουν επίσης σε μεγάλο βαθμό σε αυτόνομα ναυτιλιακά συστήματα, καθώς και στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και άλλων αναδυόμενων τεχνολογιών.
Τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας αντιμετωπίζουν επί του παρόντος προκλήσεις λόγω έλλειψης εκπαιδευμένων εργαζομένων. Η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για να επιτρέψει επιπλέον ξένους εργαζόμενους, ενώ υπόσχεται νέες πολιτικές για τη στήριξη της κατάρτισης και της μαθητείας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter