Σαβ05042024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Γ. Προκοπίου: Θα αναπτυχθεί ο Σκαραμαγκάς

0Προκοπίου

Το όραμα του για την ανάπτυξη των ναυπηγείων Σκαραμαγκά μοιράστηκε χθες ο Γιώργος Προκοπίου με τα μέλη της διοίκησης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κατά την διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πίτας του Επιμελητηρίου όπου και τιμήθηκε για την συμβολή του στην αναζωογόνηση του ναυπηγικού τομέα.

Ο κ. Προκοπίου σημείωσε ότι η επένδυση αυτή είναι και μία «ανταπόδοση» στον Πειραιά απ’ όπου άντλησε κατά την επιχειρηματική του πορεία, στην οποία και αναφέρθηκε, βασικές γνώσεις για τα της ναυτιλίας και τις ιδιομορφίες που αυτή έχει στο πεδίο του επιχειρείν. Είναι αδιανόητο είπε η ναυτιλία της χώρας να μην έχει υποστηρικτικό ναυπηγικό τομέα και εξήγησε τις δυνατότητες που υπάρχουν ενώ τόνισε ότι και ο τομέας του yachting μπορεί επίσης να υποστηριχθεί καθώς τα μεγάλα σκάφη του τομέα χρειάζονται επισκευές, και όχι μόνο. Όσον αφορά στον τομέα των συνεργειών ο κ. Προκοπίου αφ’ ενός τόνισε ότι στόχος πρέπει να είναι η προσέλκυση στον Πειραιά ξένων ναυτιλιακών επιχειρήσεων μέσα από μία πολιτική που να «φωτίζει» τις δυνατότητες κερδοφορίας και αφ’ ετέρου η διατήρηση των εταιριών της ναυτιλίας των Ελλήνων στον Πειραιά σημειώνοντας παράλληλα την σημασία την ορθής πολιτικής που θα συμπαρασύρει στην οικονομική ανάπτυξη τον ευρύτερο Πειραιά. Στις επενδύσεις «ένα και ένα δεν κάνουν δύο αλλά τρία» είπε για να καταδείξει το σκεπτικό που πρέπει να διαπνέει τις συνέργειες ως προς την κερδοφορία και το αποτέλεσμα που αυτές πρέπει να έχουν. Ο κ. Προκοπίου, παρουσία των υπουργών Οικονομίας Χρ. Σταϊκούρα και Ανάπτυξης & Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη, σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, αφού παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, παρουσίασε στην διάρκεια της εκδήλωσης την επιχειρηματική του πορεία ενώ μοιράστηκε με τους παριστάμενους το όραμά του για τα ναυπηγεία, τον Πειραιά ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην «αγαπημένη του» Γλυφάδα.

Συνάντηση για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Σε εντατικοποίηση των επαφών με εκπροσώπους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά έχει προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών, θέτοντας ως προτεραιότητά του τη στήριξη των εργαζομένων και την άμεση επαναλειτουργία τους.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας πραγματοποίησε χθες νέα συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Νίκου Κουλοχέρη.
Στη συνάντηση αναδείχθηκε η κοινή συστηματική προσπάθεια, η οποία είχε ως αποτελέσματα να επιτευχθούν οι στόχοι και οι δεσμεύσεις, που τέθηκαν από την πρώτη μέρα, από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.
Ειδικότερα:
1ον. Η καταβολή του ποσού των 123 εκατ. ευρώ της απόφασης του διαιτητικού δικαστηρίου στην Ειδική Διαχείριση της ΕΝΑΕ Α.Ε., προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των πιστωτών, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι.
Μέχρι στιγμής, έχει κατατεθεί στον λογαριασμό της Ειδικής Διαχείρισης το ποσό των 38 εκατ. ευρώ και αναμένεται, έως το τέλος της εβδομάδας, να καταβληθεί και το εναπομείναν ποσό.
2ον. Η καταβολή των αποζημιώσεων.
Μέχρι την 31η.01.2023, αναμένεται, να ολοκληρωθούν οι καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας και με την υπογραφή των απολύσεων, οι εργαζόμενοι, θα λάβουν, αυθημερόν, το ποσό που αντιστοιχεί στην αποζημίωση απόλυσης.
Το ποσό που αντιστοιχεί στην καταβολή των διαφορών μισθοδοσίας (35%) στους εργαζόμενους της ΕΝΑΕ, θα καταβληθεί εντός 10 ημερών από την καταγγελία των συμβάσεων εργασίας.
3ον. Οι συντονισμένες κινήσεις για τη μεταβίβαση του περιουσιακού στοιχείου στο νέο επενδυτή και την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Το Υπουργείο Οικονομικών αποδεικνύει έμπρακτα ότι πράττει το βέλτιστο δυνατόν για την επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων – και αυτό αναγνωρίζεται από τους εργαζομένους –, ώστε τα μεγαλύτερα Ναυπηγεία της χώρας να επανεκκινήσουν την παραγωγική λειτουργία τους και να συμβάλουν σημαντικά στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter