Δευ05062024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η DSME θα ναυπηγήσει δυο LNG carriers για την Maran Gas

0μαραν

Η Daewoo Shipbuilding &marine engineering (DSME) έλαβε μια παραγγελία για δύο πλοία LNG από την Maran Gas Maritime, θυγατρική του Ομίλου Αγγελικούση.

Η παραγγελία έχει αξία KRW 585,1 δισεκατομμύρια (περίπου 466 εκατομμύρια δολάρια). Τα πλοία με μεταφορική ικανότητα 174.000 cbm, θα εξοπλιστούν με κινητήρα πρόωσης διπλού καυσίμου υψηλής πίεσης (ME-GI) και θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο Okpo με ορίζοντα παράδοσης το 2026
Επιπλέον, στα πλοία θα εγκατασταθούν τα έξυπνα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας της DSME, όπως ο κινητήρας γεννήτριας άξονα και το σύστημα «λίπανσης» αέρα. Αυτές οι φιλικές προς το περιβάλλον νέες τεχνολογίες μπορούν να βελτιώσουν την αποδοτικότητα των καυσίμων και να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και οξειδίου του θείου.
Ο Όμιλος Αγγελικούση έχει κάνει παραγγελίες για 118 πλοία στο DSME από το 1994. Συγκεκριμένα, έχει κάνει παραγγελίες για οκτώ αερομεταφορείς LNG από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, αποδεικνύοντας μια σταθερή συνεργασία με την ναυπηγική εταιρεία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter