Σαβ05042024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πολύ υψηλό ναύλο εξασφάλισε η Euroseas

Pittas Euroseas aristidis

Ναύλωση με υψηλό ναύλο εξασφάλισε η Euroseas του Αριστείδη Πίττα.

Όπως ανακοίνωσε εξασφάλισε ναύλωση για το "Synergy Oakland" (χωρητικότητας 4.253 TEUs και κατασκευής 2009) με διάρκεια μεταξύ δύο και τριών μηνών, η οποία θα εκκινήσει το διάστημα 5-25 Ιανουαρίου, όταν παραδοθεί το πλοίο από τον τρέχοντα ναυλωτή. Η συμφωνία έκλεισε στα 130.000 δολάρια την ημέρα. Παράλληλα, η εταιρεία επισημαίνει ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εν λόγω συμφωνίας, το πλοίο θα ναυλωθεί για περίοδο 48-51 μηνών σε άλλο ναυλωτή, έναντι 42.000 δολαρίων ημερησίως. Η έναρξη αυτής της ναύλωσης προγραμματίζεται το αργότερο μέχρι τις 15 Απριλίου.
Ως αποτέλεσμα των νέων συμφωνιών, το πλοίο θα αποφέρει EBITDA περίπου 11,5 εκατ. δολαρίων στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2022 και περίπου 12 εκατ. δολαρίων ετησίως για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
"Τόσο το τίμημα όσο και η διάρκεια των ναυλώσεων είναι ενδεικτικά της ισχύος και της ανάκαμψης της αγοράς από την ήπια διόρθωση που καταγράφηκε τον περασμένο μήνα. Αναμένουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε σε θέση να επωφελούμαστε από τα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς, καθώς υπάρχουν ακόμη τέσσερα πλοία του στόλου, τα οποία θα είναι διαθέσιμα προς ναύλωση το επόμενο τετράμηνο και δύο μέσα στο 2022" σχολίασε ο πρόεδρος και CEO της Euroseas, Αριστείδης Πίττας.
Η εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρεία διαχειρίζεται συνολικά 16 containerships.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter