Τρι04302024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε ρότα συγχώνευσης Navios Maritime Partners με την Navios Maritime Acquisition

0AngelikiFrangouNavios

Η Navios Maritime Partners ανακοίνωσε λεπτομέρειες της συμφωνίας συγχώνευσης με τη Navios Maritime Acquisition για τη δημιουργία της μεγαλύτερης εισηγμένης στις ΗΠΑ ναυτιλιακής εταιρείας όσον αφορά τον αριθμό των πλοίων.
Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Navios Partners Αγγελική Φράγκου θα συνεχίσει να ηγείται της ενοποιημένης οντότητας παράλληλα με το υπάρχον διοικητικό συμβούλιο της Navios Partners, το οποίο περιλαμβάνει την πλειοψηφία των ανεξάρτητων διευθυντών.
Η κ. Φράγκου χαρακτήρισε τη συναλλαγή «μετασχηματιστική».
Ανέφερε ότι η συνδυασμένη οντότητα θα περιλαμβάνει 15 τύπους σκαφών διαφοροποιημένους σε τρία τμήματα, εξυπηρετώντας περισσότερες από 10 τελικές αγορές.
"Περίπου το ένα τρίτο του στόλου μας θα βρίσκεται σε κάθε τμήμα ξηρού χύδην, εμπορευματοκιβωτίων και δεξαμενόπλοιων", είπε. «Πιστεύουμε ότι αυτός ο συνδυασμός θα οδηγήσει σε μια ισχυρότερη, πιο ανθεκτική οντότητα, μετριάζοντας την ειδική κυκλικότητα του τομέα.
«Στις κεφαλαιαγορές, η ναυτιλία πρέπει να παρέχει αποδόσεις στους μετόχους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», δήλωσε η κ. Φράγκου, γκου στη Lloyd's List. "Η πραγματικότητα είναι ότι οι μεγαλύτερες οντότητες είναι σημαντικές για τους επενδυτές".
Ο συνδυασμένος στόλος εκτιμάται αυτή τη στιγμή ότι αξίζει περισσότερα από 4 δις δολάρια και η εταιρεία θα έχει επιχειρηματική αξία άνω των 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με βάση τις τρέχουσες τιμές.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter