Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Άνοιγμα σε Ινδία και Ρωσία κάνει η Erma First

NEVA 2015 Mr. N. Drimalas EPE International Manager

Άνοιγμα στη ναυτιλιακή αγορά της Ινδίας αλλά και της Ρωσίας πραγματοποιούν οι εταιρείες Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε. (ΤΠΠ) και Erma First.

Οι ταχέως αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρείες που εξειδικεύονται στη κατασκευή ναυτιλιακού εξοπλισμού και στη προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, αναπτύσσουν περαιτέρω τους επιχειρηματικούς τους δεσμούς με τις δύο αναδυόμενες οικονομίες.

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που τις χαρακτηρίζει οι δύο εταιρείες συμμετείχαν, ως οι μοναδικές αμιγώς ελληνικές εταιρείες, στην διεθνή έκθεση NEVA 2015 που πραγματοποιήθηκε από τις 22 μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2015 στην Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία, ενώ στην μεγαλύτερη ναυτιλιακή έκθεση της Ινδίας, στην INMEX INDIA που έγινε στις 24-25 Σεπτεμβρίου 2015 παρουσίασε τις υπηρεσίες της η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε.

Στις δύο εκθέσεις τα περίπτερα του ομίλου επισκέφτηκαν στελέχη ναυπηγείων, ναυτιλιακών εταιρειών, αλλά και συναφών επιχειρήσεων προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρουν οι δύο εταιρείες. Πραγματοποιήθηκαν σειρά συναντήσεων B2B, κατά τη διάρκεια των οποίων παρουσιάστηκαν οι καινοτόμες τεχνολογίες τόσο της ΤΠΠ όσο και της Erma First.

Οι δύο εταιρείες

Η ΤΠΠ ιδρύθηκε το 1977 και σήμερα αποτελεί μια από τις κορυφαίες εταιρείες αντιμετώπισης θαλάσσιας και βιομηχανικής ρύπανσης. Από την ίδρυσή της έως σήμερα η ΤΠΠ έχει αντιμετωπίσει επιτυχώς περισσότερα από 2000 περιστατικά ρύπανσης και έχει υπογράψει 45 Συμβάσεις Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος με τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Δεν είναι τυχαίο που μέσα σε λίγα χρόνια η ΤΠΠ κέρδισε την εμπιστοσύνη των αρχών, του βιομηχανικού και του ναυτιλιακού κόσμου.

Η ΤΠΠ είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα η οποία έπειτα από διεθνή διαγωνισμό το 2008 σύναψε συμβόλαιο με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ναυτικής Ασφάλειας (EMSA) και για τον σκοπό αυτό διαθέτει αντιρρυπαντικό δεξαμενόπλοιο, το M/T- OIL SPILL RECOVERY VESSEL (Δ/Ξ Πλοίο Περισυλλογής Πετρελαίου) AKTEA OSRV, το οποίο είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ρυπάνσεις πετρελαιοειδών μεγάλης κλίμακας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Το Δ/Ξ AKTEA OSRV με τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και τις αυξημένες δυνατότητες βραβεύτηκε ως «Πλοίο της Χρονιάς» στον εγνωσμένου κύρους διαγωνισμό «Greek Shipping Awards» που διοργανώνει το Lloyds List. H ΤΠΠ διαθέτει στόλο πλοίων skimmer, τα οποία είναι αναγνωρισμένα από έγκριτους οργανισμούς ως το καλύτερο μέσο αντιμετώπισης πετρελαιοκηλίδων.

Η ERMA FIRST είναι μια εταιρεία με έδρα την Ελλάδα, η οποία ιδρύθηκε το 2009 και παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις στην παγκόσμια ναυτική, ναυτιλιακή και ναυπηγική βιομηχανία, προσφέροντας το πρωτοποριακό Σύστημα Επεξεργασίας Θαλάσσιου Έρματος ERMA FIRST. Το σύστημα της ERMA FIRST είναι βασισμένο στην ηλεκτρόλυση πλήρους ροής, δίνοντας τρεις επιλογές φίλτρανσης:

1. Χρήση Υδροκυκλώνων για υψηλή απόδοση απομάκρυνσης στερεών
2. Με φίλτρο αυτόματης έκπλυσης με δυνατότητα φίλτρανσης μέχρι 40μm (σύστημα νέας γενιάς)
3. Με εξαιρετικά μικρού όγκου φίλτρο αυτόματης έκπλυσης με δυνατότητα φίλτρανσης μέχρι 40μm (σύστημα νέας γενιάς)
Το σύστημα νέας γενιάς για πλοία μετασκευής, εγγυάται μέγιστη απόδοση, ελάχιστο καταλαμβανόμενο χώρο, εντυπωσιακή δυνατότητα προσαρμογής ακόμα και στους πιο δύσκολους και στενούς χώρους του πλοίου.

Συστήματα ERMA FIRST έχουν αναλάβει να εγκαταστήσουν σε πλοία που κατασκευάζουν τα μεγαλύτερα ναυπηγεία του κόσμου. Στην Ιαπωνία τα Mitsui Engineering & Shipbuilding, Kitanihon Shipbuilding, στην Ν. Κορέα τα HMD, Samsung, Hanjin, στην Κίνα τα Jiangsu New Yangzijiang, Ouhua, στη Ρουμανία το DMHI και στη Τουρκία στο Yachtley Shipyard.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter