Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στα ύψη και τα ασφάλιστρα

dolar 00

Η ασφάλιση για τα πλοία που διασχίζουν την Ερυθρά Θάλασσα έχει αυξηθεί εν μέσω της αυξημένης απειλής από τις επιθέσεις των δυνάμεων των Χούτι στην Υεμένη, ανέφερε το Bloomberg.
Έχοντας ήδη χαρακτηριστεί από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ως επικίνδυνη ζώνη για την εμπορική ναυτιλία, το εμπόδιο ασφάλισης επιδεινώνει περαιτέρω τα ζητήματα για το εμπόριο μέσω της βασικής πλωτής οδού.
Μετά τις συντονισμένες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου με στόχο τις δυνάμεις των Χούτι στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, οι ασφαλιστές αύξησαν τις αμοιβές τους, χρεώνοντας μεταξύ 0,75% και 1% της αξίας του πλοίου για να ταξιδέψει στην περιοχή, σημειώνει το Bloomberg. Οι προσφορές για κάλυψη ήταν μόλις το ένα δέκατο αυτού του ποσού μόλις λίγες εβδομάδες πριν.
Ένα κόστος πολεμικής ασφάλισης 1% για ένα νεότευκτο πλοίο αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων θα ισοδυναμούσε με 1 εκατομμύριο δολάρια σε αμοιβές για να διασχίσει την Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν.
Αναλυτές της Clarksons Securities, συμπεριλαμβανομένου του Frode Morkedal, ανέφεραν σε έκθεσή τους: «Τα ασφάλιστρα κινδύνου πολέμου για τα πλοία έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter