Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ηγέτης» στα TEU’s η MSC

0MSC Gulsun

Το νέο έτος βρήκε την MSC να ηγείται μακράν όσον αφορά στην δυναμική των TEU’s.

Η MSC συνέχισε να προσθέτει χωρητικότητα καθ 'όλη τη διάρκεια του 2023, προσθέτοντας τόσο μεγάλη χωρητικότητα που αντιπροσώπευε το ήμισυ της συνολικής αύξησης του στόλου boxship πέρυσι, σύμφωνα με τον Alphaliner.
Το 2023, ο παγκόσμιος στόλος εμπορευματοκιβωτίων πρόσθεσε χωρητικότητα αξίας περίπου δύο εκατομμυρίων TEU, συμπεριλαμβανομένου ενός εκατομμυρίου μόνο για την MSC. Η MSC έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε πιο αποτελεσματικά, εξαιρετικά μεγάλα πλοία και παρέλαβε 14 πλοία Megamax 24.000 TEU πέρυσι. Από μόνα τους, αυτά τα 14 newbuilds πρόσθεσαν μια πλήρη ποσοστιαία μονάδα σε όλη την παγκόσμια «κυψελοειδή» χωρητικότητα. Η MSC έλαβε επίσης 26 πλοία Neopanamax μεγέθους περίπου 15.000 TEU. Σύμφωνα με τα στοιχεία έχει ένα βιβλίο παραγγελιών συνολικού ύψους σχεδόν 1,5 εκατομμυρίων TEU, πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε ανταγωνιστή. Η MSC συνέχισε επίσης την ισχυρή εκστρατεία ναύλωσης και αγοράς μεταχειρισμένης χωρητικότητας.
Ενώ η MSC αναπτύσσεται γρήγορα, ο στόλος της Maersk κατευθύνεται προς την άλλη κατεύθυνση: συρρικνώθηκε κατά τρία τοις εκατό πέρυσι, επεκτείνοντας το προβάδισμα 1,5 εκατομμυρίων TEU της MSC ως πρωτοπόρος. Εάν ο ρυθμός της Maersk συνεχιστεί, θα μπορούσε να χάσει τη δεύτερη θέση της από την CMA CGM στην κατάταξη τα επόμενα χρόνια, εκτιμά ο Alphaliner.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter