Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Καμπανάκι» κινδύνου για την κυβερνοασφάλεια στη ναυτιλία

0Κυβ45

Η ναυτιλία είναι ένας συναρπαστικός και σχετικά εύκολος στόχος για τους χάκερ στον κυβερνοχώρο που αναζητούν μια γρήγορη συγκίνηση, καταλήγει μια νέα έκθεση που διερευνά την κατάσταση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Αναφέροντας μια αύξηση 350% στις απαιτήσεις λύτρων κατά το παρελθόν έτος και μια μέση πληρωμή 3,2 εκατομμυρίων δολαρίων, η έκθεση που εκπονήθηκε από τη δικηγορική εταιρεία HFW και τη ναυτιλιακή εταιρεία κυβερνοασφάλειας CyberOwl βλέπει πρόοδο, ενώ προειδοποιεί ότι «υπάρχει ακόμα τεράστιο περιθώριο βελτίωσης».
Η έκθεση υπογραμμίζει τη θεαματική αύξηση της χρήσης της τεχνολογίας, αναφέροντας την ταχεία αύξηση του όγκου των δεδομένων και των λειτουργιών που ενσωματώνονται στα συστήματα, επισημαίνοντας επίσης ότι καθώς οι ναυτιλιακές εταιρείες δοκιμάζουν τώρα προηγμένες δορυφορικές επικοινωνίες, όπως δίκτυα χαμηλής γήινης τροχιάς για τη βελτίωση της συνδεσιμότητας, διευρύνουν επίσης την ευκαιρία για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να διεισδύσουν σε τρωτά σημεία της «κερκόπορτας».
Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το κόστος του κινδύνου στον κυβερνοχώρο εξακολουθεί να είναι ελάχιστα κατανοητό στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Υπογραμμίζει δε ότι τους τελευταίους 18 μήνες, το μέσο κόστος των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο έχει αυξηθεί κατά 200%.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter