Κυρ05052024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Καμπανάκι» DNV για τα «πράσινα» ναυτιλιακά καύσιμα

0Bunkering

Η ναυτιλιακή βιομηχανία θα δυσκολευτεί να εξασφαλίσει επαρκή προμήθεια καυσίμων με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, σύμφωνα με την τελευταία έκδοση της ναυτιλιακής πρόβλεψης του DNV έως το 2050, καθώς αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από άλλους τομείς. Η έκθεση τονίζει την ανάγκη να εξεταστούν όλες οι εναλλακτικές προσεγγίσεις για τη μείωση των εκπομπών και να αναληφθεί δράση τώρα για να διασφαλιστεί η μελλοντική επιτυχία.
Η αυξανόμενη ρυθμιστική πίεση για απαλλαγή από τον άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων αυστηρότερων στόχων που έθεσε ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ) τον Ιούλιο, σημαίνει ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία πρέπει τώρα να επιτύχει μείωση των εκπομπών κατά 20% έως το 2030 και καθαρές μηδενικές εκπομπές έως ή γύρω στο 2050.
Για να καλυφθεί η αναμενόμενη ζήτηση 17 εκατομμυρίων τόνων ισοδύναμου πετρελαίου (Mtoe) ετησίως έως το 2030, ο ναυτιλιακός τομέας πρέπει να έχει πρόσβαση σε ένα εντυπωσιακό 30-40% της προβλεπόμενης παγκόσμιας προσφοράς καυσίμων με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Ως εκ τούτου, οι πλοιοκτήτες πρέπει να επικεντρωθούν πέρα από τα καύσιμα, ιδίως στο τι μπορεί να γίνει τώρα για να επιτευχθεί ενεργειακή απόδοση και μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
«Η δεκαετία του 2020 σηματοδοτεί την αποφασιστική δεκαετία για τη ναυτιλία. Η εξασφάλιση πιο πράσινου εφοδιασμού με καύσιμα είναι κρίσιμης σημασίας. Ωστόσο, η εστίαση μόνο στα καύσιμα μπορεί να μας αποσπάσει την προσοχή από το να έχουμε αντίκτυπο αυτήν τη δεκαετία και οι φιλόδοξες μελλοντικές δηλώσεις δεν αρκούν. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι απτές δράσεις που θα μειώσουν τις εκπομπές. Τα μέτρα ενεργειακής απόδοσης μπορούν να αποφέρουν αποτελέσματα απαλλαγής από τον άνθρακα τώρα και προς το 2030 ", δήλωσε ο Knut Ørbeck-Nilssen, Διευθύνων Σύμβουλος της DNV Maritime. «Η τελευταία μας έκθεση περιγράφει διάφορα μέτρα ενεργειακής απόδοσης που μπορούν να αποφέρουν αποτελέσματα απαλλαγής από τον άνθρακα τώρα. Τονίζει την ανάγκη ο ναυτιλιακός τομέας να υιοθετήσει μια ολιστική προσέγγιση για να εξασφαλίσει μια ισχυρή εξέλιξη των κανονισμών και των τεχνολογιών, καθώς και μακροπρόθεσμη ασφάλεια του εφοδιασμού με καύσιμα ", δήλωσε ο Eirik Ovrum, κύριος σύμβουλος της DNV Maritime και επικεφαλής συγγραφέας της ναυτιλιακής πρόβλεψης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter