Κυρ05052024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ανησυχίες» για την χωρητικότητα

0Containers stacked

Θα προκαλέσει ζημιά στους ναύλους η επικείμενη αύξηση της χωρητικότητας στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων; Το ερώτημα αυτό φαίνεται να ταλανίζει τους αναλυτές. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Sea-Intelligence, η ικανότητα των ναυτιλιακών εταιριών να ελέγχουν τη χωρητικότητα φαίνεται να αποτελεί αιτία ανησυχίας για το μέλλον.
Εξετάζοντας τη μέση ανάπτυξη χωρητικότητας τεσσάρων εβδομάδων για την Ασία-Βόρεια Αμερική, η Sea-Intelligence διαπίστωσε ότι η χωρητικότητα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να αυξηθεί περισσότερο από 20%, καθώς πλησιάζει σταθερά η περίοδος αιχμής. Μια παρόμοια τάση μπορεί να παρατηρηθεί στην Ασία-Ευρώπη, όπου η αύξηση της παραγωγικής ικανότητας αναμένεται τώρα να υπερβεί το 40%.
Σύμφωνα με τη Sea-Intelligence, ο κλάδος έχει βρεθεί σε αυτή την κατάσταση στο παρελθόν, καθώς η κυκλική φύση της ναυτιλίας καθιστά αναπόφευκτο ότι η ενίσχυση της χωρητικότητας θα ξεπεράσει συχνά την αύξηση της ζήτησης.
Οι εκτιμήσεις πάντως θέλουν τις ναυτιλιακές εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων να μπορούν να διαχειριστούν την διαφορά προσφοράς προς ζήτηση με «κενές» πλεύσεις.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter