Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διπλασιασμό των διαλύσεων «βλέπει» η BIMCO

pakistan scrap

Η BIMCO προβλέπει ότι καθώς οι κανονισμοί εκπομπών γίνονται αυστηρότεροι στη ναυτιλιακή βιομηχανία, το ποσοστό των πλοίων που πωλούνται για παλιοσίδερα (scrap) είναι πιθανό να υπερδιπλασιαστεί την επόμενη δεκαετία.
"Πολλά παλαιότερα πλοία αναμένεται να ανακυκλωθούν νωρίτερα από το κανονικό λόγω των ολοένα αυστηρότερων ορίων για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου", γράφει ο Niels Rasmussen, επικεφαλής ναυτιλιακός αναλυτής της BIMCO. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, περισσότερα από 15.000 πλοία και 600 εκατομμύρια dwt αναμένεται να ανακυκλωθούν μεταξύ 2023 και 2032. Η BIMCO σημειώνει ότι αυτό είναι περισσότερο από το διπλάσιο της ποσότητας που ανακυκλώθηκε τα προηγούμενα δέκα χρόνια.
Τα τελευταία δέκα χρόνια, η BIMCO αναφέρει ότι ανακυκλώθηκαν 7.780 πλοία, που αντιπροσωπεύουν 285 εκατομμύρια dwt. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγικής ικανότητας νεκρού βάρους που ανακυκλώθηκε (60%) κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990. Τα επόμενα δέκα χρόνια, ωστόσο, προβλέπουν ότι τα πλοία που κατασκευάστηκαν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000 θα είναι η κύρια πηγή ανακύκλωσης.
Σε σύγκριση με τη δεκαετία του 1990, περισσότερο από το διπλάσιο της χωρητικότητας νεκρού βάρους κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000 και θα οδηγήσει στην αναμενόμενη αύξηση της ανακύκλωσης. Η παραγωγική ικανότητα νεκρού βάρους που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2010 αυξήθηκε κατά 65%, σημειώνει η BIMCO, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα ανακύκλωσης σε δέκα έως είκοσι χρόνια από τώρα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter