Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«‘Ήρθε για να μείνει» το Slow Steaming

box trader 1

Το Slow Steaming έχει γίνει μια φράση «τσιτάτο» στη ναυτιλιακή βιομηχανία κερδίζοντας την προσοχή καθώς οι μεταφορείς αντιμετωπίζουν αυξανόμενους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και πτώση της ζήτησης.
Για να συμμορφωθούν με το EEXI, η BIMCO σημειώνει ότι ορισμένα πλοία έπρεπε να εγκαταστήσουν περιορισμούς ισχύος κινητήρα (EPL), μειώνοντας την τελική τους ταχύτητα. Για να διατηρηθεί το buffer μεταξύ της τελικής ταχύτητας και της προγραμματισμένης ταχύτητας, δημιουργώντας το μαξιλάρι που επιτρέπει στα πλοία να ανακάμψουν από καθυστερήσεις στο λιμάνι ή λόγω καιρού, οι μεταφορείς έπρεπε να μειώσουν τις ταχύτητες προγραμματισμού και να επεκτείνουν τους χρόνους ταξιδιού για τους πελάτες. Ο κανονισμός για τον δείκτη έντασης άνθρακα (CII) που εφάρμοσε επίσημα ο ΙΜΟ στις αρχές του 2023 και οι συνολικοί στόχοι εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που προβλέπει η BIMCO ενδέχεται επίσης να οδηγήσουν σε περαιτέρω μειώσεις της ταχύτητας πλεύσης.
Τα μεγαλύτερα πλοία που εκτελούν διηπειρωτικές συναλλαγές, σημειώνει, συνέχισαν επίσης να πλέουν ταχύτερα από τα μικρότερα πλοία σε ενδοπεριφερειακές συναλλαγές.
Τέλος η BIMCO βάζει και την παράμετρο της συμφόρησης των λιμένων σε συσχετισμό με τις ταχύτητες των πλοίων η οποία εξ αιτίας των ταχυτήτων τείνει να ομαλοποιηθεί

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter