Τρι05142024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βελτίωση «δείχνει» ο Seafarer happiness index

0naytikoi

Ελαφρά αύξηση της συνολικής ικανοποίησης των ναυτικών καταγράφηκε στην τελευταία τριμηνιαία αξιολόγηση. Ο δείκτης ευτυχίας των Ναυτικών ήταν 7,3/10 το τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με 7,21 τους προηγούμενους τρεις μήνες και χαμηλός 5,85 το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, κυρίως ως αποτέλεσμα της καλύτερης πρόσβασης στην άδεια ξηράς και της μεγαλύτερης βεβαιότητας για τις αλλαγές των πληρωμάτων.


«Ωστόσο, πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για επιστροφή στην κανονικότητα μετά τους περιορισμούς της πανδημίας των τελευταίων δύο ετών», σύμφωνα με την έκθεση, η οποία δημοσιεύεται από τη φιλανθρωπική οργάνωση Mission to Seafarers, με την υποστήριξη του Standard Club και του Idwal.
«Ενώ τα δεδομένα είναι σε μεγάλο βαθμό θετικά, ζητήματα όπως η παροχή τροφίμων, οι μισθοί, ο φόρτος εργασίας, το άγχος και η πραγματικότητα της ζωής στη θάλασσα παραμένουν, δείχνοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό και ότι πρέπει να γίνει ακόμη πολλή δουλειά».
Η πρόσβαση στην ακτή σημείωσε το μεγαλύτερο άλμα στις βαθμολογίες ευτυχίας, κινούμενη στο 5.87 από 4.8.
Αν και εξακολουθούν να ισχύουν ορισμένοι περιορισμοί σε ορισμένες χώρες, όπως η Κίνα, ο αντίκτυπος του κοροναϊού στους ναυτικούς μειώνεται σε μεγάλο βαθμό, ανέφερε η έκθεση, προσθέτοντας ότι οι ναυτικοί αισθάνονται πιο σίγουροι ότι μπορούν να επιστρέψουν εγκαίρως στα σπίτια τους, γεγονός που έχει τροφοδοτήσει μεγάλο μέρος της θετικότητας.
Μπορούν επίσης τώρα να κάνουν μεγαλύτερη χρήση των κέντρων πρόνοιας, με πρόσβαση σε βασικές εγκαταστάσεις, προμήθειες και ψυχαγωγία όταν βρίσκονται στην ξηρά. Οι ναυτικοί ήταν επίσης γενικά πιο χαρούμενοι για την καλύτερη συνδεσιμότητα στη θάλασσα, αν και υπήρχαν ακόμα αρκετοί από αυτούς που ανέφεραν ότι ήταν απογοητευμένοι με αργές, ακριβές και κακής ποιότητας συνδέσεις.
lloydslist

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter