Δευ05062024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Οι απόψεις των Τούρκων πολιτών – ψηφοφόρων για τους Πολιτικούς Ηγέτες Της Τουρκιάς

ΠΑΝΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ

Του Καθηγητή  Επαμεινώνδα Ε. Πανά

Πρόεδρου του Τμήματος Στατιστικής

Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Οι απόψεις των Τούρκων πολιτών – ψηφοφόρων για την Τουρκική πολιτική σκηνή, αποτελούν ένα σημαντικό στοιχείο γνώσης της εν γένει πολιτικής κατάστασης της γειτονικής χώρας. 

Ο τρόπος διαχείρισης μιας χώρας από το πολιτικό σύστημα, αποτελεί μείζον ζήτημα για κάθε ενεργό πολίτη και στην περίπτωση που η πλειοψηφία των πολιτών τον εγκρίνει, τότε οι κυβερνώντες μπορούν να υλοποιήσουν πιο εύκολα τα στρατηγικά τους σχέδια ομαλής διακυβέρνησης.

Πρόσφατα, δημοσκόπηση που έγινε στην Τουρκία από τον καθηγητή O. Sencar, σχετικά με την απόδοση του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών αρχηγών, ανέδειξε πολύ σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η δημοτικότητα του Προέδρου και του Πρωθυπουργού της χώρας, καθώς και των αρχηγών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δημοσκοπικές έρευνες αυτής της μορφής που πρέπει να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι πολύ χρήσιμες, γιατί τα αποτελέσματά τους και οι συγκρίσεις τους, μπορούν να δράσουν ως κατάλληλα εργαλεία χάραξης στρατηγικής ή αλλαγής πολιτικών δράσεων.

Παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι απόψεις των Τούρκων πολιτών για την απόδοση των πολιτικών τους, ως ένα κριτήριο επιτυχημένης πορείας διακυβέρνησης της χώρας τους.

Εύκολα μπορεί κάποιος να διακρίνει ότι, σε γενικές γραμμές, το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών που συμμετείχαν στην εν λόγω δημοσκοπική έρευνα, αποδέχονται την απόδοση του Προέδρου και του Πρωθυπουργού της χώρας τους, γεγονός που δείχνει ότι οι περισσότερες πολιτικές δράσεις τους κρίνονται αποδεκτές και έτσι είναι πιο εύκολο να υλοποιηθούν διάφορες πολιτικές αποφάσεις. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΕΔΩ

  

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter